"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Събуждането на сърцето, Част 1


Израснах в добър и интелектуален дом. Родителите ми се отнасяха към мен и брат ми с уважение. Никога не сме оставали гладни или лишени от каквото и да било. Религията обаче не бе част от нашия дом. Никога не съм смятал, че има нещо или Някой извън осезаемия свят. Не съм и предполагал, че Бог може да ми говори.

Родителите ми се караха много и когато бях на 10 години, те се разведоха. Баща ми работеше нещо свръхсекретно в армията, а майка ми беше чиновник в общината. След развода двамата с моя брат заживяхме с майка ни. Завърших училище и започнах да правя планове за своето бъдеще.

Веднъж се срещнах на улицата с мой бивш съученик. Не бяхме близки приятели, но имахме сходни възгледи за живота. Затова се учудих, когато го чух да говори по религиозни въпроси. Там на самата улицата Квето започна да ми разказва за Исус Христос, за Божията любов към мене, за Библията и пророчествата. Той говореше с голям ентусиазъм, а аз се смущавах от това, че минувачите ни заглеждаха. След като ми омръзна да го слушам, аз изрекох някакво извинение и си тръгнах, чудейки се какво го е променило така драстично.

Случи се така, че още няколко пъти го срещах на улицата. Всеки път той насочваше разговора към религията. Говореше, аз слушах и от време на време се опитвах да го затапя с въпрос, за който смятах, че не може да отговори. Липсата на религиозно образование и на познание върху Библията ме поставяха в по-неизгодна позиция от Квето, който гореше в своя новооткрит християнски ентусиазъм.

След всяка среща Квето ме канеше в дома си да изучаваме пророчествата. Накрая се съгласих. Макар че се опитваше да докаже съществуването на Бога, аз пък исках да докажа, че Той не съществува. Казах му, че според мене Библията би могла да е написана от случайни хора и че със сигурност е изпълнена с грешки. Искаше ми се да върна Квето в стария път.

Той винаги се молеше, преди да отворим Библията. След време призна, че се моли и след като си тръгна от дома му. Когато започнахме да изучаваме пророчествата, изпитах все по-нарастващо любопитство за онова, което Библията говори за бъдещето. Изучавахме книгите Даниил и Откровение и някои писания на Елън Г. Уайт.

И тогава нещо странно се случи. Върнах се у дома след библейския час и започнах да се моля – сам и за първи път в живота си. Нямаше нещо конкретно, което да кажа в молитва. Просто ми се стори, че протягам ръка, за да осъществя контакт със Силата на вселената.

Продължението следва.

Свързан урок >>