"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повече от задоволителна кариера – Част 1


Хари и Алекс работели като охрана в Малави. Често разговаряли, за да преодолеят скуката. Една нощ Алекс казал: „Имам идея как да спечелим малко пари.”

„Каква ти е идеята”, попитал Хари заинтересуван.

„Можем да използваме пушките си в един малък страничен бизнес - отговорил Алекс и вдигнал пушката си. – Богатите имат повече, отколкото се нуждаят, а ние се нуждаем от повече, отколкото получаваме. Можем да вземем малко от тях, за да имаме достатъчно за нас.”

Хари не бил много сигурен, но накрая се съгласил. Двамата влезли в дома на богато семейство и откраднали парите и всичко, което могли да отнесат. След няколко дни ограбили и други домове. Една нощ обаче ги хванали. Докато стоял в затвора, Хари осъзнал колко сериозни са престъпленията му. Двамата били осъдени на осем години изправителен труд в затвор с максимални мерки за сигурност и ги изпратили в различни затвори.

Хари пристигнал в затвора твърдо решен да избяга. Върху затворническата му риза била изписана продължителността на присъдата. Веднъж Хари подкупил друг затворник да си разменят ризите.

Малко след като облякъл новата риза с по-скорошна дата на освобождаване, бил преместен на работа с по-малка охрана в градината на затвора. Забелязал, че всеки следобед въоръжените пазачи, които ги наблюдавали, започват да дремят. Един ден, докато пазачът се прозявал, Хари изкопал дупка и избягал. Другите затворници също започнали да бягат.

Всички били хванати с изключение на Хари, който се скрил сред някакво големи камъни. След смрачаване охраната се отказала от търсенето си и се върнала в затвора. Хари изпълзял от скривалището си и избягал.

Намерил си работи и цели 18 месеца работил упорито и се пазел от всякакви неприятности. Един ден, когато слязъл на автобусната спирка, полицаите го хванали и го върнали в затвора. Сега вече трябвало да излежи 10 години.

След като го върнали в килията, с изненада намерил там бившия си партньор в престъпленията Алекс.

„Хей, имам идея”, казал Алекс, след като Хари се настанил.

„Каква ти е идеята?”, попитал Хари. Изведнъж се почувствали като в доброто старо време.

Затворническите стени били изградени от тухли от кал и покрити с дебела замазка от цимент. Хари и Алекс решили да пробият малък тунел. Били необходими само три дни, за да прокопаят стената. Двамата изчакали до мръкване и изпълзели през дупката.

Всичко изглеждало спокойно, но докато се измъквали, един от пазачите ги видял и започнал да вика. Останалите започнали ги подгонили, но Хари и Алекс имали достатъчно преднина.

Двамата спрели кола на пътя, накарали шофьора да излезе и я взели. Подкарали към града и я продали за резервни части. Един човек обаче се усъмнил и уведомил полицията. Алекс избягал, но Хари бил заловен. Този път го изпратили в малък затвор, където да го контролират по-строго. Това решение променило живота му.


* Продължението следва.

Свързан урок >>