"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

От отчаяние към надежда – Част 1


Ченг живеела в лагер подобен на гето, предназначен за бежанци от Пном Пен, Камбоджа.

Веднъж минала покрай къща и чула как някой говори пред група хора. Проявила любопитство и погледнала през прозореца. Вероятно било църква? Искала да учи английски и била чула, че църквите често предлагат курсове по английски. Изчакала отвън до края на програмата. Един човек излязъл и се представил като пастор Ханг.

„Искам да уча английски”, казала Ченг. Пастор Ханг обяснил, че група се събира за час по английски в домашната църква всяка сряда следобед.

В сряда следобед Ченг дошла за урока. Учителят започнал да преподава с молитва и след приключването на часа поканил Ченг да посети църквата в събота. Тя дошла на богослужението, но не знаела нищо за Бога и не разбрала проповедта. Въпреки това решила да отиде там отново. Продължила да изучава английски в сряда. След две седмици пастор Ханг поканил Ченг на библейски час в събота следобед. Тя с радост научавала все повече за християнския Бог. Не след дълго поканила пастора да я посети в дома й, за да й преподава.

Разказала му, че има семейни проблеми. Нямала законен брак със съпруга си, а свекърва й се опитвала да ги раздели, за да може той да се ожени за момиче от Китай. Семейството се отделило, но свекървата взела двете малки момчета и отказала на Ченг да ги посещава.

След това съпругът й престанал да й дава пари за храна. Пасторът изслушал тъжната й история и предложил възможно решение. Бил забелязал, че Ченг имала дарбата да продава. Той я поканил да продава адвентна литература, за да изкара малко пари. Ченг се съгласила да опита. Пасторът продължил да й преподава Библията и я довел до Исус.

Научил я как да продава книгите. Ченг следвала напътствията, но не успяла да продаде нито една книга. Най-доброто място за продаване са ресторантите сутрин и вечер. Дъждовният сезон обаче настъпил и Ченг не можела да стига лесно до заведенията.

Когато дъждът спрял, Ченг се помолила: „Господи, ако си истински Бог, ако искаш да Те следвам, моля Те, изяви силата Си, като ми помогнеш тази вечер да продам няколко книги. След това си поставила за цел да продаде три или четири книги, всяка за един долар.


* Продължението следва.

Свързан урок >>