"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Откраднатите проповеди – Част 1


Исках да свикам събрание на всички духовни лица в моя град в Шри Ланка. Смятах, че имаме нужда от обща молитва и общуване. Прегледах списъка, за да се уверя, че не съм пропуснал нито един пастор. Знаех, че някои няма да са никак доволни за това, че каня адвентен пастор, тъй като смятат адвентистите за култ. Аз обаче исках да включа всички без изключение.

Не бях виждал повече от тях и това бе добра възможност за съвместен разговор. Имах особено силно желание да науча повече за адвентната църква.

Когато адвентният пастор ми каза, че неговата църква се събира на богослужение в събота вместо в неделя, аз бях силно заинтересуван. Интересът ми беше продиктуван от съвсем егоистични подбуди. Реших да посетя адвентната църква в събота и да чуя проповедта. После щях да изнеса същата проповед в неделя. Така щях да си спестя много работа!

На следващата събота посетих адвентната църква. Бях радушно посрещнат от пастора и събранието. Слушах внимателно и си записвах. В неделя изнесох същата тема с някои незначителни промени. Така си улеснявам живота, мислех си аз. Следващата събота отидох отново и си записах проповедта. Стана ми навик да записвам в събота и да проповядвам на моята църква в неделя. В събота си легнах с усмивка, породена от блестящата ми идея да си пестя труда.

През нощта се събудих от внезапна остра болка в рамото. Скочих и запалих светлината. Бях ухапан от змия. Съпругата ми започна трескаво да търси змията в стаята, но не я откри. Откара ме в болницата, но ние не успяхме да кажем на лекаря каква змия ме е ухапала и той не бе в състояние да приложи лечение с правилната противоотрова.Загубих съзнание и докторът помислил, че съм умрял.

Отвели са ме на гробището и брат ми донесъл ковчег. Семейството и приятелите ми започнали да плачат над мене. След известно време някой ме докоснал. Вероятно почувствал топлина по кожата там, макар че би трябвало да съм изстинал. Все още се усещал слаб пулс. Силно развълнувани, те ме откарали в интензивното отделение на болницата.


* Продължението следва.

Свързан урок >>