"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

В търсене на мир, Част 1


Тан израснал в малък град в Южен Китай. Тъй като бил изключително срамежлив, изпитвал големи затруднения при общуването с хората и често се чувствал много самотен. Смятал, че религията не е нищо повече от суеверие, но въпреки всичко усещал някакъв копнеж по духовните неща. Решил да започне да пътува, за да търси душевен мир.

Пристигнал в далечен град, където срещнал християнски пастор, който го запознал с Библията. Няколко души я изучавали, след което Тан се почувствал привлечен от библейския Бог. Решил обаче да продължи с търсенето си, преди да възприеме дадена философия.

След два месеца Тан се върнал с желанието да научи нещо повече за Бога. Пасторът му помогнал да си намери работи и двамата възобновили библейските уроци. Този път сърцето на Тан било докоснато и той решил да стане християнин. В него се зародило и желанието да работи за Бога. Научил за някакви събрания в далечен град и решил да ги посети. След като спечелил малко пари, купил билет за влака, но по-голяма част от пътя извървял пеша. Стигнал до града след месец.

Тан останал там няколко месеца и заработил заедно с друг християнин. После решил да се върне в родния си град, където да споделя евангелието със своето семейство и с приятелите си.

Когато се завърнал в селото, започнал да споделя вярата си, но хората не проявявали голям интерес. Някои отхвърляли вестта му, а други му се подигравали. Тан постел и се молел. „Господи, нима тук няма нито един човек, който да пожелае да слуша?” Не намерил никой освен местния хулиган на име Тао Йех.

Тао участвал в банда, която тормозела градчето. Четири души от бандата били пратени в затвора, а един – убит по време на някакво нападение. Макар че Тао се славел като закоравял комарджия, побойник и пияница, Тан разговарял с него за духовното му състояние и му предложил да се моли за него. Тао обаче се изсмял и заявил, че ако някога има нужда от Бога, обезателно ще се обади на Тан.

Никой не желае да ме слуша, помислил са Тан. Решил да напусне градчето и да намери вярващи, с които да изучава Библията. На излизане от града Тао го видял и тръгнал заедно с него. Докато вървели по пътя, Тан почувствал внушението, че трябва да се помоли за Тао. Той отказал на молбата му за молитва, но накрая се съгласил. Те застанали край пътя и Тан се помолил.

Преди да се разделят, Тан дал на Тао малка Библия, надявайки се, че той ще я прочете. После се сбогували. Тан нямал представи дали някога ще види Тао отново или просто ще чуе новината, че е умрял при някакво сбиване.

Тан се запътил към голям град, където имало група от активни християни. Още с пристигането си бил уведомен, че трябва да се върне в родното си място, защото в противен случай ще го арестуват. Макар че си купил билет за влака, решил все пак да се опита да открие християните, за които бил чул.

Намерил карта и започнал да търси. Открил адвентна църква и се запознал с пастор Шох и няколко младежи, които се подготвяли да станат младежки ръководители. Там с радост откликнал на поканата да остане да изучава Библията.


* Продължението следва

Свързан урок >>