"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

В търсене на мир, Част 2


Тан нямал намерение да остане дълго, но тъй като никой не го отпратил вкъщи, решил да остане и да учи. Докато двамата с възрастния пастор изучавали Библията, Тан научил нови истини за Бога. Той знаел за четвъртата заповед, но смятал, че неделята е Божият ден. Останалите християни се покланяли на Бога в неделя; тогава защо тази група провежда богослужения в събота?

Пастор Зо преподавал търпеливо и се молел заедно с Тан. Тан също се молел Бог да му разкрие истините си. Малко по малко Бог отворил ума на Тан за истината и той я приел.

Тан останал да се учи при пастор Зо цели седем месеца. През това време се кръстил и се посветил на целодневна работа за Бога. Пастор Зо изпратил Тан на работа в едно съседно село, където имало малка група вярващи.

Един ден Тан отворил вратата и видял Тао да стои отпред. „Трябваше да те намеря – казал Тао. – Искам да опозная твоя Бог.” Силно изненадан, Тан го поканил и научил, че само три дена след като напуснал града, Тао и приятелите му се сбили с човек, който бил водач на мощна банда. Младежът успял да избяга, но на следващия ден му казали, че водачът на бандата го издирва, за да го убие. Майка му, смутена от лошия живот на сина си, го помолила да напусне града.

Докато си събирал багажа, Тао намерил Библията, която Тан му бил подарил. Взел я и отворил на Матей 6 гл. Започнал да чете: „Не се безпокойте за живота си… но първо търсете Божието царство… несе безпокойте за утрешния ден… Достатъчни са грижите за деня” (ст. 25-34). Тао си спомнил за спокойствието на Тан и пожелал да опознае Бога така, както Тан го познавал. Затова решил да си купи еднопосочен билет и да открие приятеля си християнин.

Тан запознал Тао с пастор Зо. Пасторът му помогнал да си намери работа, а вечерите изучавали Бибията заедно. Тао попивал истините и приел Христос за свой Спасител, след което се кръстил. В сърцето му се зародило желанието да стане библейски работник.

Решил да се върне у дома и да сподели новата си вяра с хората там. Първият новоповярвал била неговата майка, която видяла дълбоката промяна в живота на сина си. Нямало много други, които да пожелаят да слушат. Майка му се страхувала, че ако той остане в селото, ще се върне в старите си пътища. Настояла да се върне в града и да продължи да се учи, но Тао й обяснил, че Исус е променил живота му завинаги.

Все пак Тао се върнал в града, за да продължи с обучението си. Той знае, че е останал жив по Божия благодат и затова желае посредством благодатта Му да живее за Него. Тан и Тао са благодарни за начина, по който Бог ги е водил в живота им. Те продължават да споделят вярата си с околните като библейски работници миряни в Южен Китай.

Това дарение за тринадесета събота ще бъде използвано за построяването на домашни църкви в някои от най-големите градове на Китай.


* Можете да научите повече как Бог работи с хората в Китай и в други страни от дивизията Северна Азия – Тихи Океан, като посетите сайта www.adventistmission.org и влезете в раздела Resources.

Свързан урок >>