"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Три пъти спасен


На 4-годишна възраст Джеси загубил майка си. Докато навършил 9 години, живял в приемни семейства. В юношеска възраст се запознал с младеж, който играел баскетбол. Когато му казал името си, младият човек се стъписал. „Знаеш ли, че майка ти и моят баща бяха брат и сестра!”

Отвел го у дома и там братовчедът го запознал с цялото семейство. Тогава Джеси научил, че майка му починала в резултат на усложнения, получени от побои, нанесени от баща му.

Джеси се преместил да живее при вуйчо си, но продължавал да таи гняв в себе си. Присъединил се към Националната гвардия на САЩ, а след това и в морската пехота. Оженил се, имал три деца, но след време се развел. „Чувствах се наранен и вътрешно празен – спомня си Джеси. – Отново нямах семейство и бях напълно сам.”

Тъй като смятал, че животът у безсмислен, Джеси взел пушката си и амуниции и тръгнал към плажа с намерение да сложи край на живота си. Влязъл навътре във водата и седнал на скала. Дошъл полицай, но Джеси вдигнал пушката си и го предупредил да стои настрана.

Пристигнал и полковник от морската пехота и му наредил да остави оръжието, но Джеси отказал. Когато видял баща му да се приближава, налапал оръжието и дръпнал спусъка. Чула се експлозия и той паднал, но все още бил жив. Куршумът бил заседнал по средата на цевта.

Джеси бил уволнен от морската пехота и отново се опитал да се самоубие. Този път попаднал в спешно отделение на болница, където се запознал с д-р Нозаки, лекар адвентист, който бил решен да го спаси. Когато се събудил след операцията, Джеси открил Библия до леглото си, оставена там от д-р Нозаки. Той я скрил, но всеки ден намирал нова Библия.

След като Джеси бил изписан от болницата, д-р Нозаки го помолил настоятелно да прочете Евангелието от Йоан. Накрая Джеси се съгласил. Докторът му се обаждал всеки ден, за да се увери, че има достатъчно храна и облекло. След време Джеси осъзнал, че д-р Нозаки наистина е загрижен за него, и започнал да му се доверява. Започнал да изучава Библията и докторът го поканил на църква.

Веднъж Джеси се върнал на скалата, където бил направил опит да се самоубие, и благодарил на Бога, че е спасил живота му. Продължил да изучава Библията и бил кръстен в Църквата на адвентистите от седмия ден. „За първи път в живота си – казва той – почувствах мир в душата си.”

Благодарение на насърчителните думи на доктора Джеси и съпругата му се помирили, а по-късно сключили повторен брак в дома на д-р Нозаки.

Свързан урок >>

Created by ULimited®