"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Верният Реналто


Реналто и родителите му живеят в град по крайбрежието на Северно Перу. Когато бил на 8 години, майка му загубила работата си. Семейството било изправено пред големи финансови затруднения. По-малкият брат на Реналто бил болен и майката трябвало да го гледа у дома. Реналто извървял пътя до църквата сам. Той се помолил Бог да помогне на семейството му да ходят отново всички заедно на църква.

Семейство адвентисти се нанесло в къща близо до дома на Реналто. Те научили, че майка му е готвачка и я поканили да открие ресторант в дома им. „Можете дори да наемете част от къщата, за да сте по-близо до работното си място и до децата”, предложило семейството.

Семейството се преместило в къщата и ресторантът станал особено популярен сред туристите, които посещавали плажа. Бащата завършил образованието си и намерил по-добра работа. Най-накрая Реналто и семейството му можели да ходят заедно на богослужение в малката адвентна църква в града.

Адвентното семейство поканило Реналто да изучава Библията заедно с тях и той приел. Поканил и няколко от съучениците си, но семейството адвентисти настояло той сам да организира своя малка група. „Ние ще ти помагаме”, насърчили го те.

Реналто започнал да изучава Библията с приятелите си. Дошли и други деца и групата се разраснала. След края на библейския курс Реналто, Сандра и един от съучениците му били кръстени. Сандра поканила Реналто да основе малка група в къщата й. Скоро се образувала още една малка група.

Бащата на Сандра не бил християнин, но той вече бил забелязал промяната в живота на дъщеря си. Слушал дискусиите в групата и след време приел Исус за свой спасител. Родителите на Сандра също започнали да ходят на богослужение в малката адвентна църква. Те поканили и някои приятели в детската група и скоро там имало повече възрастна отколкото деца. Жена от църквата предложила да води часовете на възрастните в отделна група. Сега 15 до 18 души посещават тази група всяка седмица.

Малката група на Реналто и Сандра се преместила в църквата, където повече от 25 деца я посещават ежеседмично. Реналто помага в ръководенето на групата, макар че е един от най-младите. Той им напомня: „Спомняте ли си, когато ви поканих в групата? Сега е ваш ред да поканите своите приятели.” По този начин групата нараства.

Свързан урок >>