"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Точно навреме


Мери простенала, когато поредната контракция минала през тялото й. Тя се мъчела да роди от 18 часа, но бебето все още не се появявало. Четирима мъже я понесли на носилка до реката на няколко мили по-далеч, където се надявали да попаднат на някакъв обществен транспорт, с който да я закарат до държавната болница.

Буреносните облаци се събрали на хоризонта и като че проливният дъжд щял да се излее всеки момент. Ако хората не стигнели до реката преди тя да прелее от дъжда, не биха могли да я прекосят. Животът на Меги и на нероденото дете висели на косъм.

Меги и съпругът й живеят в голямо село в източната част на Папуа Нова Гвинея. Повечето жени раждали у дома или в семпъл родилен дом в центъра на селото. Акушерките обаче не могли да се справят с по-сложните случаи. Ако не успеели да прекосят реката, жената и бебето често умирали, докато търсели помощ.

Мъжете се забързали, когато големите капки дъжд започнали да падат върху тях. Стигнали до реката и внимателно минали през бързите води. След като стигнали до другия бряг, тръгнали към каменистото място, където спирал обществения транспорт. Не след дълго дошло превозното средство и съпругът на Меги й помогнал да седне в задната част.

Автобусът подскачал по неравния път и Меги стенела от болка. След тридесетина минути шофьорът спрял пред болницата и съпругът й помогнал да слезе. След малко влязла вътре и получила необходимата помощ.

На следващия ден двамата се качили на друг автобус, за да се върнат в селото заедно с новородения си син. Меги оцеляла, защото успяла да стигне до държавната болница навреме. Други жени от нейното село не успявали. Меги копнеела за деня, когато в собственото й село ще има нормална клиника.

Хиляди хора, които живеят в и около селото на Меги в Папуа Нова Гвинея, днес се радват, защото адвентната църква построи сертифицирана от държавата клиника в тяхното населено място. Местните хора все още не знаят много за адвентистите, но вече виждат, че те се грижат за техните медицински нужди и ги учат как да живеят по-здравословно. Адвентната медицинска сестра в клиниката има апаратура, за да им помага да раждат, както и лекарства, с които да ги лекува.

Свързан урок >>