"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

По-силен глас


Централната адвентна църква в София имала план да записва съботноучилищните уроци и проповеди, след което да ги качва в интернет, за да могат всички да ги гледат. Купили камера и друго основно оборудване, но им трябвала още апаратура. Откъде биха могли да намерят пари, за да я купят? Започнали да се молят и да търсят, но не могли да завършат студиото.

Една събота след вечерната служба семейство българи, които живеели в чужбина, намерили Лена и й казали: „Чухме за звукозаписното студио и бихме желали да помогнем. От какво се нуждаете?”

Лена не могла да си поеме дъх. Това е! – помислила си тя. Бог прави това, което е обещал. „Трябва ни климатик, за да предпазим техниката от горещината”, казала тя.

„Направете списък с всичко, от което имате нужда”, отговорил мъжът. Лена и пасторът му дали списък с техниката, от която имали нужда, за да завършат студиото. Сумата възлизала на 15 000 долара. Когато дали списъка на семейството, пасторът казал: „Изберете си с какво можете да ни помогнете. Само климатикът е спешен.”

Семейството се съгласило да купи цялото оборудване и скоро студиото заработило.

Вестта за адвентния интернет сайт се разпространила бързо и хората започнали да гледат.

Възрастна жена се обадила в църквата, за да съобщи, че в нейната църква в малко българско село има само няколко възрастни хора без пастор. Смятали, че нямат друг избор освен да я затворят. Синът на тази жена обаче донесъл компютър и го поставил в църквата, за да могат членовете да се присъединяват към вярващите в София посредством интернет предаването на живо. „Църквата не само че не затворила, но и десет нови души започнали да я посещават, за да гледат видео богослуженията.”

Един мъж съобщил, че е моряк на кораб. Той не е адвентист, но търсел религиозни уебсайтове на корабния компютър. Единственият, който успял да намери, бил този от църквата в София. Нито един от тридесетте души екипаж не е адвентист, но те харесали програмите и започнали да ги гледат редовно. „Сега, когато сме в пристанище, аз посещавам адвентна църква и някои от моряците идват с мене”, казал той.

През трите години, в които уебсайтът работи, църквата е получила множество доказателства за това, как Бог може да използва ресурсите, за да достигне до души, търсещи Исус.


* Лена Дюкмеджиева ръководи интернет студиото в адвентната църква в София. Вижте на адрес vvv.bg.

Свързан урок >>