"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

На страната на Исус


Ми-Ми израснала в бедно семейство в малко село в Мианмар (Бирма). Семейството й трябвало да продаде земята си, за да изхрани децата. Родителите й не могли да си позволят да я изпратят на училище, затова тя трябвало да започне работа в оризовите полета още на 13-годишна възраст.

Когато навършила 18 години, Ми-Ми научила, че християнско семейство в друго населено място имало нужда от домашна помощница. Родителите й позволили да отиде там, но я предупредили: „Не се оставяй тези хора да те направят християнка.” Нейна приятелка й казала, че християнското семейство е добро, но въпреки това се страхува от тях.

Ми-Ми останала удивена от това, че нейните работодатели се отнасяли с нея като с член от семейството. Тя отказвала поканите им да се присъедини към тях за богослужение, но слушала от съседната стая как пеят и се молят. След няколко дни се присъединила към семейството. Как е възможно християните да са толкова лоши, че родителите ми да не позволяват да се моля с тях, помислила си тя.

В петък Ми-Ми и домакинята работили усърдно, за да почистят къщата и да я подготвят за съботния ден, който за тях бил почивен. Ми-Ми отклонила поканата да отиде с тях на богослужение, т.е. на горния етаж на семейната къща. Бащата я помолил да отведе бабата до горния етаж и да й помага по време на богослужението. Ми-Ми се почувствала неловко, но богомолците били толкова любезни, че тя скоро се успокоила.

Когато бащата на Ми-Ми се обадил, за да провери какво прави, тя му разказала колко добри са хората в семейството. Той се зарадвал, но повторил предупреждението си: „Помни, не ставай християнка!”

Ми-Ми продължила да придружава семейството на богослуженията. Малко по малко Божията любов преминала границите на сърцето й. Домакинята й дала Библия и тя започнала да чете на глас по време на богослужението. Понякога сърцето й се вълнувало и тя се чувствала привлечена към Исус.

Ми-Ми знае, че родителите й ще се ядосат, когато им каже, че иска да стане християнка. Тя обаче е убедена, че Исус е истинският Бог. В момента е разкъсана между уважението си към своето семейство и Божия призив.

„Знам, че трябва да застана на страната на Исус – казва Ми-Ми. – Моля се за смелост да остана вярна. Моля ви, молете се мене.” Не е лесно човек да стане християнин в Мианмар. Молете се за хората като Ми-Ми, които са открили истината и искат да следват Христос.

Свързан урок >>