"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Грубият съсед


Жул и няколко членове на хора обикаляли от врата на врата, за да споделят вярата си в Конго. Когато приближили един дом, чули мъж да крещи: „Не ви искам тук! Махайте се!” Жул се опитал да поговори с човека, но той продължил да вика и да ги заплашва. Вярващите напуснали тихо и се запътили към следващата врата. Съседът Мангу се заслушал в духовните песни, които хористите изпели. Той им благодарил и приел брошурата, която му предложили.

В събота Жул и приятелите му се завърнали в дома на Мангу, за да попеят и отново да споделят вярата си. Съседът Симон, който бил толкова груб към тях, видял посетителите в двора на Мангу и отишъл да види какво се случва. Мангу му показал брошурата за изучаване на Библията.

Симон пожелал да я прочете. „Тази е моя – казал Мангу. – Поискай една за себе си.” Симон се престрашил и поканил адвентистите в дома си.

„Видях библейския урок, който сте дали на Мангу – казал Симон. – Искам да го прочета. Имам желание да разбера какво толкова има в адвентистите.”

Симон се заслушал, когато Жул и приятелите му започнали да говорят за Исус. Младите хора го поканили заедно да посети групата за изучаване на Библията заедно със семейството си. „Бих искал да взема по една брошура за съпругата ми и за всяко едно от децата”, казал Симон тихо.

Жул се усмихнал и му подал още библейски брошури. „Ще бъде ли възможно да изучаваме Библията тук у дома?”, попитал Жул. Той и един от младежите започнали да посещават дома на Симон всяка седмица. След това Симон и цялото му семейство се включили в групата за изучаване на Библията в църквата.

Когато в църквата обявили, че ще се проведат евангелизаторски събрания, Симон и семейството му посетили всяко едно от тях. Той и съпругата му пожелали да се кръстят, а след време три от децата им юношеска възраст също се присъединили към църквата.

Симон, грубият някога съсед, който не допуснал младежите в дома си, сега споделя своята вяра с всеки, който пожелае да слуша. Той настоял съседът му да провери какво проповядват адвентистите и сега Мангу посещава групата за изучаване на Библията.


* Жул Тшиамаленга споделя вярата си в Киншаса, Демократична Република Конго.

Свързан урок >>

Created by ULimited®