"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Малките проекти имат голямо въздействие


Част от нашите мисионски дарения се отделят за финансиране на специфични видове малки евангелизации по света. Те са отделни от по-голямото финансиране, идващо от даренията за тринадесета събота. Двама души разказват как използват тези средства за малки евангелизации в своите общности.

В Египет има около 750 адвентисти сред население от 80 милиона души. Огромна част от египтяните са мюсюлмани. По време на святия месец Рамадан мюсюлманите постят през деня и се хранят след залез. Като израз на добронамереност адвентната църква организирала вечеря за членове на мюсюлманската общност. Поканили адвентисти и известни християни, които да общуват с гостите мюсюлмани.

Повече от 20 неадвентисти дошли на вечерята, включително един заместник министър, генерал, полковник от полицията, представители от две политически партии, ръководители на организации за защита на човешките права и журналисти. След вечерята гостите изразили високото си мнение за адвентната църква. Някои споделили, че никога преди не били чували за адвентистите от седмия ден.

Председателят на Египетската мисия Люелин Едуардс говорил пред гостите и разказал как животът сред мюсюлманите променил разбиранията му за мюсюлманите – от страх, създаден от западните медии, до приятелство и гостоприемство. „Мюсюлманите трябва да бъдат обичани”, казал той.

Проектите за малки евангелизации помагат да се създават мостове на разбирателството между християни и мюсюлмани в този важен политически център на ислямския свят.

От другата страна на земното кълбо се намира малкият южнотихоокеански остров Нова Каледония. Най-източната част е Маре, като цялата дължина на острова е около 30 километра. Островът е разположен на около 1600 километра източно от Австралия. Там живеят около 6000 души.

През юли 2011 г. пастор Жан-Ноел Аделин проведе поредица евангелизационни събрания като част от проекта за малки евангелизации. Около 200 души от острова присъстваха на тези събрания. След края им група от десетина души започна да се събира в събота и да се подготвя за кръщение.

Местните жители и Мисията Нова Каледония възнамеряват да построят молитвен дом, за да могат новите семенца вяра да пораснат силни и да се вкоренят в това отдалечено кътче на света.

Свързан урок >>