"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Служене за военните


Китоли е пионер от Глобалната мисия в Демократична Република Конго. Неговото уникално служене подпомага военните в Източно Конго. Той работи в някои от военните лагери и е довел голям брой войници до Христос, като често наема мотоциклетисти, за да ги извозва до евангелизаторските събрания в областта.

Наскоро пионери от Глобалната мисия се присъединиха към местните пастори в Източно Конго, за да евангелизират Бени - град с около половин милион души, разположен близо до непроходима гора. Малко на брой адвентисти живеят в района и Адвентната мисия направила планове да разпространи по целия град библейски уроци като част от програмата на Глобалната мисия „Надежда за големите градове”. Пионерите на Глобалната мисия се събрали в Бени, за да тръгнат от врата на врата и да споделят евангелието, като канят хората на библейски уроци. Китоли, верен на своето призвание, съсредоточил усилията си върху военните в Бени. Той се сприятелявал с тях и споделял вярата си с войниците. Когато евангелизаторските събрания били подготвени, Китоли бил помолен да изнесе беседи близо до казармите.

След провеждането на библейски уроци и извършването на посещения пионерите от Глобалната мисия се присъединили към местните пастори, за да изнесат беседи на няколко стратегически места в града. Китоли провел своите събрания близо до военната база извън града. Много войници ги посетили. Повече от 250 души в града взели решение за Христос и се подготвили за кръщение. Един от тях бил лейтенант на име Сикилиза, който бил докоснат отвестта на надежда в Исус Христос. Скилиза излязъл отпред, за да бъде кръстен с военната си униформа. В своето свидетелство преди кръщението той заявил, че признава Божията намеса в живота си, след което дал обещание, че ще бъде верен на новата си вяра.

След евангелизаторските събрания Китоли се върнал на същото място, където има възможността да евангелизира войници. Целта му е да дари с Библия и библейски уроци колкото се може повече военни. Надява се, че ще основе няколко църкви в близост до военните бази.


* Дауъл Чоу е координатор на адвентната мисия в дивизията Източна-Централна Африка със седалище в Найроби, Кения.

Свързан урок >>