"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да служиш колкото можеш


Нора и Хорхе се радвали на общуването и евангелизационните дейности в своята голяма църква в Южен Еквадор. Искали обаче да направят нещо повече. Молили се за специална възможност и Бог ги призовал да Му служат според скромните си възможности в собствения си квартал.

Семейството познавало много от съседите си и отправило покана към тях да дойдат на поклонение в дома им. Петима съседи и няколко адвентисти се отзовали. Посетителите харесали службата и продължили да идват. Още няколко съседи се присъединили към групата. Някои довели децата си и затова една от дъщерите на Нора и Хорхе предоставила стаята си за детско съботно училище.

Един ден Нора разбрала, че ще трябва да претърпи операция поради запушена артерия. Тя се помолила за лекарите и за успешния изход, но по време на операцията дробовете й се напълнили с течност и сърцето й спряло да бие. Лекарите се опитали да я съживят, но без никакъв успех. Останали удивени, когато сърцето започнало да бие от самосебе си. Останали още по-учудени, когато 12 часа след операцията тя се събудила.

Един от лекарите се спрял в нейната стая на следващия ден и я попитал: „Нора, не бе възможно да оживееш. Кой е твоят Бог?” Поради тръбата в гърлото си Нора не могла да отговори, затова съпругът й обяснил, че по време на операцията християни от целия град се молили за нея. „Нашият Бог може да бъде и твой Бог”, казал съпругът й на доктора.

Други трима лекари започнали да му задават въпроси за вярата на семейството. Един от тях заявил: „От 30 години не съм виждал някой, чиито бели дробове са пълни с течност, а сърцето е спряло, да е оживял и да изглежда толкова добре на следващия ден.” Чудното възстановяване на Нора подтикнало лекарите да направят преоценка на собствената си вяра. Някои от тях задавали допълнителни въпроси и Хорхе им подарил по един екземпляр от „Пътят към Христос”.

След като Нора била изписана, двама лекари й се обадили, за да проверят как се чувства. „Те бяха доста учудени, че съм жива и че се справям доста добре. Казах им, че Господ е моят Бог и че Той е решил да ме спаси. Това чудо помогна на домашната ни църква да нарасне. Сега нямаме достатъчно място в дома ни. Търсим друго място за богослужение.”


* Нора Варгас де Арелано, Хорхе Арелано и дъщерите им споделят Божията любов в Гуаякил, Еквадор.

Свързан урок >>