"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Картичка, гаражна врата и банкнота от 50 долара


Когато Денис Хълет влезе в басейна за кръщение, поставен върху поляната на домашната му църква в щата Уискънсин, десетки от новите му приятели в църквата наблюдаваха отстрани със сълзи в очите. Това бе едно чудно пътуване за Денис – пътуване, за което заслуга имаха една картичка покана, гаражна врата и банкнота от 50 долара.

Животът на Денис станал труден. Той загубил работата си, преживял развод и изпитвал чувство за безполезност. Случило се така, че докато преглеждал пощата си, видял цветна картичка с изображение на многоглав дракон, върху чиито глави имало корони. Тъй като се интересувал от библейските пророчества, веднага познал изображението.

Денис започнал да посещава лекциите върху пророчествата. Докато слушал обясненията върху библейските истини от Даниил и Откровение, открил, че Библията представя пророчествата много по-различно от книгите за Второто пришествие, които досега бил чел. Харесал начина, по който лекторът оставял Божието слово само да обяснява себе си. Точно така трябва да се изучава Библията, мислел си той.

Денис се сприятелил с други посетители на семинара, включително Карл и Карен, членове на Църквата на адвентистите от седмия ден, които спонсорирали събранията. Не след дълго наел къща съседна на дома на Карл и Карен, които се молели да успеят да му окажат добро влияние.

Семинарът върху пророчествата приключил, но Денис продължил да посещава адвентната църква в повечето съботи. Забелязал нещо, което му помогнало да сглоби пъзела. „Карл има работилница в гаража си. Виждам, че вратата е затворена в събота.” Денис бил безработен и се опитвал да изкарва пари като предава вторични суровини.

Един петък вечер Денис тръгнал да предава вторични суровини с надеждата, че ще спечели малко пари, които да похарчи заедно с дъщеря си, която щяла да го посети в понеделник. Когато видял Карл да затваря вратата на гаража, една мисъл минала през ума му: „Не бива да обиждам Бога, като работя в петък вечер.” Не знаел как ще изкара парите, от които имал нужда. Просто ще трябва да измисля нещо друго, казал си той.

На следващата сутрин в църквата някой поставил банкнота от 50 долара в дискоса с бележка: „За Денис.” Когато получил парите, той останал безмълвен. „Това е достатъчно да купя храна и бензин и да прекарам един приятен уикенд с дъщеря си.”

От тогава Бог е благословил Денис с работа, която му осигурява свободна събота. Той благодари на Бога, като му служи според възможностите си.


* Хуанита Едж е Директор по комуникациите в Конференцията Уискънсин на Северноамериканската дивизия.

Свързан урок >>