"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Тези, които хвърлят хляб


Момче стояло край брега на езерото и хвърляло трохи във водата. Малки и големи риби излизали на повърхността, за да ги уловят. Сетих се за стиха от Еклесиаст 11:1, в който се казва: „Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш!”

Свързаните с радиото и телевизията служения са като това момче и хляба. Ние „хвърляме хляб”, Хляба на живота във водата и се молим за „гладни риби”.

Аугустин Мартинес се опитвал от години да разбере книгата Даниил. Една нощ сънувал, че човек в бяло му казва, че скоро ще разбере нейните вести.

Аугистин се събудил и пуснал радиото. Първите думи, които чул, били: „Както е записано в Даниил 7 гл…” Програмата била La Voz de la Esperanza, испанското предаване на „Гласът на надеждата”. Аугустин слушал внимателно и открил отговори на много от своите въпроси. След време изпратил писмо до радиото и заявил, че той, жена му и сина му са се кръстили в резултат на вестите, които бил чул по радиото.

Понякога хлябът на живота идва точно навреме, за да спаси отчаяни души. Елена била тийнейджърка, когато напуснала дома, за да намери любовта, която никога не била получила от баща си. Намерила обаче единствено болка и СПИН. Твърде болна, за да живее сама, тя се върнала при майка си – единственият човек, който я обичал безрезервно.

Сърцето на Мария било съкрушено, когато видяла, че дъщеря й отпада. Смятала, че е предала тази, която обича най-много. Решила да прекрати страданията на дъщеря си и след това да се самоубие. Влязла в килера и извадила пистолета, който държала там. Докато пристъпвала към стаята на дъщеря си, радиото на бюрото зазвучало и тя чула думите: „Дори в страдания и болки Исус те разбира.”

Разтърсена, Мария седнала и се заслушала в думите на говорителя, които донесли утеха на страдащото й сърце. В края на програмата водещият съобщил телефонен номер. Мария се обадила незабавно.

Член от екипа на радиото посетил Мария и Елена и ги утешил с Божиите обещания за вечна любов. Елена починала със съзнанието, че ще види Исус отново. Мария се кръстила. Тя е убедена, че ангел включил радиото, за да може да чуе думите на живот и надежда.


* Франк Гонзалес е говорител и директор на La Voz de la Esperanza, радио и телевизионно служение на испански език, базирано в Калифорния.

Свързан урок >>