"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог дава изходния път


Моис карал такси в Камерун, за да си изкарва прехраната. Той не бил семеен и живеел с майка си. Един приятел адвентист често разговарял с него за Библията. Когато започнал да разбира значението на Божия ден, Моис спрял да кара такси в събота.

Леля му Полет разбрала, че се интересува от Бога и го поканила на евангелизаторски събрания. През цялото време седяла до него, за да му помага да намира библейските текстове. Моис предал живота си на Христос.

„Глупости”, възкликнала майка му, когато разбрала, че синът й иска да става адвентист. Той обаче бил твърдо решен. Когато се кръстил, майка му го изгонила от дома. Моис се изнесъл, изоставил таксито и станал литературен евангелизатор.

Силното му желание да споделя Божията литература с хората било заразно и когато майка му видяла как Бог променя живота му, започнала да посещава адвентната църква и дори се кръстила.

Моис бил изпратен в друг град, за да проведе евангелизаторски събрания. Там осем души взели решение за Христос. Църковните членове го насърчили да се подготви за пасторска работа. Каква по-голяма радост би могло да има от това да печеля души за Христос?, мислел си Моис. Започнал да се моли и почувствал Бог да го призовава още по-осезателно.

Веднъж получих SMS от Марлис – съученичка, на която предстоели изпити. Докато се молел за нея, почувствал убеждението, че един ден ще се ожени. Разказал за това на пастора, който му обяснил, че трябва остави бъдещето си в Божиите ръце.

Марлис живеела далеч, затова двамата започнали да разговарят и да се молят по телефона. Моис си мислел, че може би Марлис няма да желае да бъде пасторска жена. Но преди още да я попита, тя му отговорила, че е убедена, че той трябва стане пастор. Двамата разбрали, че Бог ги събира. Няколко месеца по-късно се оженили.

По пътя им имало и други препятствия. Марлис преподавала в училище, което се намирало на пет часа път от адветния университет Косендай, където Моис щял да учи. Бог обаче открил пътя. Родителите на съпругата му се преместили в град близо до университета. Можел да живее при тях, докато учи.

През ваканциите Моис и Марлис преподават библейски уроци заедно. Парите, които той печели от колпортьорската работа му помагат да си плаща таксите за училище. „Сигурен съм, че Бог има план за нас – казва Моис. – Няма да е лесно, но за Него всичко е възможно.”


* Моис Нтамак учи теология в адвентния университет Косендай в Камерун.

Свързан урок >>