"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Фар на остров


Лаура и Пауло живеят в град на остров Мадейра в Средиземно море. Преди време Пауло бил адвентист, но спрял да ходи на църква още в годините, преди да се ожени. Той обаче продължил да чете книгата Деяния на апостолите, която ценял изключително много.

Веднъж адвентен пастор ги посетил. Лаура и Паула били приятно изненадани и пасторът продължил да ги посещава всяка седмица, макар че пътищата са опасни и наоколо не живеел нито един адвентист.

Семейството започнало да посещава единствената църква на острова. Те пътували четири часа с автобус и често пристигнали по-късно, ако имало някакво закъснение по пътя. Оставали и на следобедните събрания и се прибирали у дома късно вечерта. След девет месеца били кръстени. Не всички в градчето били доволни, че Лаура е напуснала църквата си, за да стане адвентистка. Понякога семейството се прибирало у дома след църква и намирало прозорците изпочупени. Мнозина спрели да търсят услугите на Пауло като шивач. Когато бизнесът му западнал, той намерил други начини да изкарва по малко пари, за да издържа семейството си.

Семейството не могло да си позволи да разходите за автобус, за да посещава далечната църквата, и затова започнали да ходят там веднъж месечно. В събота, когато оставали у дома, пеели песни и четели съботните уроци на децата си. Канили и приятели, но никой не проявявал интерес.

Децата се сблъскали с огромни трудности в училище, тъй като отказвали да ядат нечиста храна и спазвали съботата. Те обаче останали верни.

Синът им Фернандо споделил вярата си с едно момиче, което харесвал, и тя станала адвентистка. Баща й наредил да напусне дома и отказал да разговаря с нея цели седем години или да присъства на сватбената й церемония. Сега вече смята Фернандо за най-добрия зет на света.

Тъй като пътищата на остров Мадейра вече са в по-добро състояние, група адвентисти от църквата в столицата посещава Понто Мунис, за да провежда богослужения заедно с Пауло и Лаура. Семейството продължава да кани съседите си да се присъединят към тях, но те остават единственото адвентно семейство в града.

„Ще продължим да споделяме вярата си с всеки, който би пожелал да ни слуша – казва Лаура. – Ще продължим да каним приятелите си за поклонение пред Бога. Искаме да премахнем предразсъдъците и да каним хората на среща с Исус.”


* Лаура и Пауло Кориера и семейството им споделят вярата си в Порто Мунис, Мадейра.

Свързан урок >>