"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нашият велик Лечител
Елза В. Малигон

Тригодишната Джени никога не пропускаше сутрешните и вечерните богослужения в своето село. Когато една сутрин не дойде, усетих отсъствието й. „Къде е Джени”, попитах аз.

„Тя е болна, госпожо!”, отговори едно момче.

След богослужението отидох да видя Джени и я заварих да лежи в едностайната къща на семейството, гърчеща се от болки. Помолих се за нея и приготвих няколко прости билкови лекарства. Скоро Джени заспа.

След известно време пак отидох при нея и там заварих няколко местни лечители. Те извършваха жертви и ритуали, за да я излекуват. Знаех, че ако се опитам да ги спра, могат да ме убият. Намерих майката на Джени извън къщата и й казах: „Трябва да се молим на Небесния Бог да я излекува. Той е истинският и най-великият Лечител.” Тя ме погледна, сякаш искаше да каже: „Ти си нова тук. Не знаеш, че изпълняваме тези ритуали всеки път, когато някой в селото се разболее.”

Същия ден се помолихме за Джени в училището. След часовете брат й ми каза: „Баща ми предупреди да не идваш у дома, тъй като ще попречиш на лечителите.” Изпитах болка. Имах желание да помогна, а не можех. Господи, помолих се аз, моля Те, помогни на Джени. Ако е волята Ти, изцери я. Помогни на родителите й да разберат, че Ти си истинският Бог.

Състоянието на Джени се влоши и семейството й я отведе в гората, за да е по-близо до духовете, на които се покланят. Лечителите продължиха със своите жертви, но ние също не спряхме да се молим за нея.

След два дена, докато се подготвяхме за посрещане на съботата, Джени и майка й се появиха на вратата с усмивки на уста. „Направихме всичко според предписанията на нашите ритуали, но тя не се подобряваше – каза майката. – Накрая се помолихме на твоя Бог. Обещахме Му, че ако я излекува, ще Му предадем живота си. Веднага след молитвата болките на Джени изчезнаха. На следващата сутрин се събудихме от песните й, които е научила от теб. Чух я да благодари на Бога, че я е спасил. Тогава тя дойде при мен и ме попита: Мамо, можем ли да си вървим? Искам да отида на богослужението.”

Сега цялото семейство на Джени посещава службите в селската църква. Имат намерение скоро да се кръстят.


* Елза Малигон е от групата на суладите – студенти мисионери и учители от колежа Маунтин Вю в Южните Филипини.

Свързан урок >>