"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вярата на моята сестра


Семейството ми изповядва будизма, традиционната религия в Монголия. Често посещавах будисткия храм, за да се моля, и дори се научих да пея някои молитви. Имах намерение да стана будистка монахиня след завършване на колежа.

Точно по това време най-младата ми сестра Мунгу започна да посещава адвентната църква. Казах й, че нейната религия е глупава, но тя продължи да ходи на църква и дори ме покани да я придружа. Забелязах, че Мунгу не стои вече до късно през нощта и отказва да спори за дребни въпроси, когато аз се опитвах да я оборя. Промяната в живота й бе забележителна.

Мунгу често носеше книги у дома и ми оставяше. Четях ги започвах да проявявам интерес към това, което учи нейната църква. Следващия път, когато ме покани на богослужение, аз се съгласих.

Хората бяха така приятелски настроени. Дори църковните водачи дойдоха да разговарят с нас. Реших отново да отида на църква. Научих за небето и ада, за второто идване на Христос и вярата в Бога. Вярвах в това, което обясняваха. Продължих да ходя на църква. имах съвсем мъгляви представи за ученията на будизма, докато тези християни ми обясняваха съвсем ясно в какво вярват.

Малко по малко се отказах от намерението си да ставам будистка монахиня и приех Божията любов и изисквания в живота си. Бяхме кръстени заедно със сестра ми. Родителите ни се опитаха да ни разубедят, но в същото време виждаха промяната в живота ни, която Исус бе извършил.

Двете с Мунгу споделяме вярата си с нашите родители и с по-голямата си сестра. Тя вярва в Бога и знае, че Той е отговарял на молитвите й в миналото. Според будистката традиция най-голямото дете трябва да остане будист, за да може след смъртта на родителите да отвори вратата към следващия живот. С Мунгу се молим родителите ни да предадат живота си на Бога и да се откажат от вярата си в прераждането. Тогава най-голямата ни сестра ще бъде освободена от задължението си и ще ни последва в пътя ни към Бога.


* Ерденечимег и Мунгу Сукбатаар работят в столицата на Монголия, Уланбатор.

Свързан урок >>