"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на молитвата
Ирина Мезеуан

Ирина е в юношеска възраст и живее със семейството си в Грузия. Като дете изпитвала силни болки от тумора в гръбначния стълб и според лекарите на нея й оставали само няколко години живот. Майка й отчаяно търсела помощ. Случайно се запознала с жена, която давала назаем книги на пазара. Майката на Ирина избрала няколко книги, предлагащи надежда, и ги взела у дома, за да ги чете, докато стои край леглото на Ирина.

След като върнала книгите, благодарила на жената, която й била дала книгите. Получила покана да посети адвентната църква и да вземе Ирина със себе си. „Ще постим и ще се молим за нея”, обещала жената с усмивка. На следващата събота отишли на църква и жената и нейните приятели постили и се молили за нея.

Когато Ирина постъпила в болницата за контролен преглед, лекарите били удивени от това, че туморът се бил смалил. Те го премахнали и болките на Ирина изчезнали.

Майката продължила да ходи на църква и да води със себе си Ирина и сестра й Яна. Момичетата осъзнали важността на молитвата и започнали да се молят за други, точно както имало хора, които се молили за Ирина.

Когато двете момичета ходели до близкия магазин, често търсели Лиза – жената, която продавала хляб. Те я канили на църква, но тя отказвала. Момичетата не се обезсърчавали. Продължили да се молят за приятелката си дори след като тя спряла да работи в този магазин.

Веднъж майката срещнала Лиза в метрото и й разказала как Ирина и Яна се молят за нея. Говорила й насърчително и я поканила на църква. Този път Лиза се съгласила.

Когато следващата седмица Лиза влязла в църквата, сестрите я прегърнали и седнали с нея. „Искахме да разбере, че я обичаме и че тя е много специална за Бога”, казва Ирина.

Лиза продължила да ходи на църква, въпреки че й се налагало да сменя няколко автобуса. Ирина, Яна и майка им продължили да се молят за нея. Една събота пасторът поканил всички желаещи да приемат Исус да се изправят. Сестрите се помолили тихо Лиза да вземе решение да приеме Христос и изпитали силно вълнение, когато тя се изправила.

„Почувствахме, че Бог е отговорил на молитвите ни за Лиза”, твърди Ирина. Лиза била кръстена заедно с другите трима приятели, за които се молили. Момичетата се молят и за баща си. „Той вече започна да чете Библията – казва Ирина. – Знаем, че Бог работи в сърцето му в отговор на нашите молитви.”


* Ирина Мезеуан

Свързан урок >>