"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Тези ужасни адвентисти
Руди Мичели

Руди Мичели израснал в музикално семейство в Бразилия. Той славел Бог с песни още от детските си години. Често имитирал пеене, докато слушал любим запис, а когато пораснал, пеенето за Бога се превърнало в негова страст.

Когато ходел на уроци по религия в училище, веднъж присъствал на час, разглеждащ въпроса за култовете. Учителят му предупредил за много култове, включително и за Църквата на адвентистите от седмия ден. „Адвентистите извършват кървави ритуали на своите богослужения. Те са опасни и трябва да бъдат избягвани.”

След известно време, докато превъртал радиото, попаднал на станция, по която звучал прекрасен химн. Той се заслушал в песента и в още няколко аранжимента на химни, които обичал. „Музиката ме развълнува. Тя бе изпълнявана отлично и отдаваше слава на Бога.” След това чул съобщението и разбрал, че слуша адвентна радиостанция.

Бързо изключил радиото. Зачудил се как е възможно толкова прекрасна музика да се изпълнява от една лоша секта. Отново пуснал радиото и си обещал да слуша само музиката, но не и проповедите.

Руди продължил да слуша адвентната радиостанция. Особено много му харесвал гласа на една от вокалистките. Пазел се и не казвал на семейството си, че слуша „тези ужасни адвентисти”.

Веднъж чул, че една от любимите му певици ще посети града. Решил да отиде на концерта. За негов ужас концертът щял да се проведе в адвентна църква. Дали това не е дяволска уловка, за да го вкара в адвентна църква, зачудил се той. Все пак преценил, че е само концерт и решил да чуе изпълненията на тази певица. Помолил се за Божията закрила и тръгнал, като едновременно изпитвал вълнение и страх.

Посрещнали го радушно и го поканили на местата за посетители на първия ред. Огледал се, но не забелязал жертвен олтар, нито някакъв намек, че тази църква се покланя на тъмни сили. Когато седнал и се помолил, внезапно усетил Божието присъствие. Почувствал се на мястото си.

В края на концерта Руди намерил пастора и му казал: „Искам да изучавам Библията с вас. Можем ли да започнем още сега?” Учуденият пастор се съгласил и след шест месеца Руди се присъединил към адвентното семейство чрез кръщение.

Сега Руди пее с адвентна музикална организация, която има дейност по целия свят и води хора при Христос в много страни. Всичко това е започнало с една песен по радиото.

Свързан урок >>