"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Проповедта, която промени едно семейство


Десетгодишната Мария живее в Кито, Еквадор. Когато била на седем години, майка й започнала да посещава адвентната църква и да взема Мария и брат й със себе си. Мария просто се влюбила в църквата.

В Южна Америка децата адвентисти са насърчавани да проповядват и веднъж една жена помолила Мария да изнесе проповед в църквата. Мария била видяла други деца да проповядват и затова се съгласила.

Работила упорито, за да запомни кратката проповед, която жената й дала. Упражнявала се пред огледалото, а после я разказвала на майка си. В съботната сутрин била изнервена, но се чувствала подготвена.

Преди богослужението Мария и майка й помолили Бог да използва словото, за да доведе хора до Исус. Детето въобще не подозирало, че Бог е приготвил нещо специално за нея.

Бащата на Мария, който не бил християнин и не желаел да ходи на църква, понякога обвинявал съпругата си, че ходи на църковни събрания, а в действителност се среща с някой друг. Точно тази събота решил да провери дали жена му наистина е в църквата. Влязъл вътре, когато Мария се изправила да проповядва.

Мария се сепнала, когато видяла баща си да влиза. Помолила се наум Бог да му говори чрез нейните думи. Започнала да говори и усетила, че Бог я ръководи.

В края на проповедта Мария поканила всички, които желаят да последват Исус, да излязат пред амвона. Тридесет души се изправили, включително и нейният баща. Със сълзи на очи той й прошепнал: „Благодаря ти. Моли се Бог да промени сърцето и ума ми.”

Докато се молила за излезлите отпред, Мария имала предвид най-вече своя баща. След богослужението семейството се събрало у дома и прекарало една чудесна събота.

Мария видяла как баща й се променя. Той се отказал от цигарите и алкохола и понякога ходел на църква със семейството си. Харесвал обаче футбола и не му се искало да пропусне да порита топката, вместо да отиде на църква. Веднъж наранил крака си и нямало как да играе. Казал на Мария: „Предполагам, че болките в крака са Божият начин да ми каже да отида на църква.”

Бащата започнал да ходи на църква всяка събота. След няколко месеца пожелал да се кръсти. Майка й също не била кръстена и затова двамата родители на Мария били кръстени заедно. Следващата седмица били кръстени Мария и брат й.

Толкова се радвам, че Бог ме използва, за да събере семейството ми за съвместно поклонение – казва Мария. – Всички трябва да правим това, което Бог иска от нас, за да споделяме Неговата любов с хората. Никога не знаем кой може да дойде при Исус поради нещо, което казваме или извършваме.”

Свързан урок >>