"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да следваш светлината
Мохамед

Живея в област в Нигерия, където повечето хора следват нехристиянска религия. Учех в религиозно училище, в което учителите преподаваха предимно езика и ученията на нашата религия. След като завърших, проявих желание да получа по-практично образование в държавно училище. Баща ми се съгласи неохотно. Когато обаче поисках да се запиша в гимназията, той отказа с думите, че е твърде светска. Намерих си работа и тайно започнах да спестявам пари, за да продължа образованието си.

Веднъж, докато слушах радио, попаднах на английска радиостанция, наречена Световно адвентно радио. Програмите ми харесаха и аз започнах да слушам редовно. След време осъзнах, че Исус е повече от пророк и че е Той е пътят на спасението Обадих се в радиостанцията и попитах как мога да науча нещо повече за Исус. Исках да стана християнин.

Хората от радиото бяха предпазливи. Те обаче разбраха, че съм искрен и ми дадоха името на човек, с когото да изучавам Библията. Имах много въпроси и ние четяхме по цели часове. Осъзнах, че спасението не се придобива чрез дела, а е дар от Бога чрез Христос. Приех Исусовата жертва за мен и пожелах да бъда кръстен.

Когато казах на баща ми, че съм станал християнин, той се разгневи и заяви, че ако ме види отново, ще ме убие. С голяма мъка напуснах дома на баща ми и отидох да живея при човека, който бе станал мой духовен баща.

Записах се в гимназията, но когато учителите научиха, че съм християнин, започнаха да създават всякакви трудности. Трябваше да се преместя в друго училище в християнската част на града.

Искам да завърша училище и да разкажа на семейството ми, че Исус е нещо повече от пророк. Той е Бог и желае да бъде наш спасител. Знам, че това е опасно, но Исус е умрял за мен. Мога ли да направя нещо по-малко? Толкова много хора в родината ми имат нужда от истината, която аз открих. Кой по-добре от мен, може да им я разкаже, след като съм живял сред тях и познавам начина им на мислене? Ако отида при тях като християнин, а не като човек, изоставил предишната си религия, бих бил в по-голяма безопасност.

Благодарен съм, че моите братя и сестри ми помогнаха да намеря истината чрез Световното адвентно радио и християнското образование. Надявам се скоро да заработя като пионер от Глобалната мисия.


* Мохамед се подготвя за пионер на Глобалната мисия в родината си Нигерия.

Свързан урок >>