"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пълен кръг на вярата


Мария Вилароел живее на Великденския остров – едно от най-забележителните места на земята. Този малък остров, известен с тайнствените си каменни статуи, се намира на около 2000 мили западно от Южна Америка.

Съпругът на Мария Атилио се отправил за Великденския остров през 1975 г., а нея оставил в Чили. По време на отсъствието му Мария се запознала с адвентната вест. Тя приела новите истини и се кръстила малко преди да се присъедини към съпруга си на Великденския остров.

Когато пристигнала, Мария открила, че е единствената адвентистка сред 3000 души на острова. Тя се покланяла на Бога в събота и преподавала библейски истории на децата си.

Години наред се молела Бог да й помогне да споделя вярата си с околните. Запознала се с Серджио Селада, чилийски полицай, който бил дошъл на острова по работа. Искала да сподели евангелието с него, но не знаела как. Спомнила си за касети от Гласът на надеждата, които току-що била получила. Предложила ги на Серджио. Те му направили силно впечатление и той направил така, че да бъдат излъчени по местната радиостанция.

Серджио трябвало да напусне острова, но настоял Мария да носи записите в радиостанцията веднъж седмично. Тя го правила в продължение на 20 години. Превърнала се в Гласът на надеждата на Великденския остров. Хората искали да научат повече за Библията и Мария писала на Гласът на надеждата в Чили, за да поиска библейски уроци.

Мария се молила за помощ да основе църква на острова. През 1998 г. Габриел Монтоя, адвентист от Чили, посетил острова. Мария го помолила да изпрати човек, който да учи нея и всички останали, които проявяват интерес към Библията. Габриел изпратил съпругата си Луз. Само за месец 30 души започнали да изучават Библията с Луз и Мария.

Луз посещава острова, когато има възможност, и преподава Библията на хора, които Мария е запознала със Спасителя. Най-накрая мечтата на Мария за църква на Великденския остров се осъществи. Всяка събота около 30 членове и много посетители се събират на богослужение.

Кръгът на вярата се затвори. Първият слушател на Мария, Серджио Селада, се кръсти в Чили, а синът й учи теология. Той възнамерява да се завърне на Великденския остров като пастор на църквата, основана от майка му.

На нито един остров не е имало адвентно присъствие до момента, когато някой мирянин започвал да се моли Бог да го използва за основаването на църква.


* Мария Вилароел е пионер на Глобалната мисия на Великденския остров.

Свързан урок >>