"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Звезда от родеото свети за Христос
Майк Браунхил

Не се случва всеки ден шампиони по родео да предадат живота си на Бога, но наскоро Дейл и Патриша Джоунс от Саут Куинсланд, Австралия направиха точно това. Те бяха кръстени, а братът на Дейл Дарил отново посвети живота си на Бога в реката, която минава покрай тяхната ферма. Само няколко седмици по-късно още един от братята, на име Стенли, също предаде живота си на Бога.

След като изучаваха Библията с няколко души, Дейл и Патриша взеха решение да посветят живота си на Бога чрез кръщение, а Дарил и други от семейството наблюдаваха от брега. Дарил почувствал, че първата му любов към Бога е избледняла и влязъл в реката с обувките и дрехите си, за да бъде кръстен отново.

Семейство Джоунс произлиза от фамилия на звезди по родео. Баща им бил шампион, а Дейл, Патриша и Дарил също имат ценни награди от шампионати. Сега Дейл и Патриша водят по-спокоен живот, като се занимават с обучение и обездка на коне в ранчото си.

„Родеото е трудно място – споделя Дейл. – Бях горд и когато се наранявах, не исках да си призная, защото смятах, че е признак на слабост. Сега Бог смекчава гордото ми сърце и обуздава бунтовния ми характер. Все още водя борба и понякога трябва да се спра, за да помоля Бог отново да поеме живота ми в ръцете Си.”

Съпругата му Патриша е шампион по родео, а Дарил също има титли в различни дисциплини. Дарил успял да спечели тези титли, макар че отказвал да се състезава в събота. „След като бях кръстен отново, аз поднових усърдието си в свидетелстването за Господа”, казва Дарил.

Дейл и Дарил отдават своята нова усърдна вяра на молитвите на своите родители. Бил и Бронуин Джоунс се молят за синовете си и за своята снаха от много години. Те с радост видяха отговора на своите молитви по време на кръщението в реката.

Патриша твърди: „Сега, след като реших да последвам Исус, животът е напълно различен. Ние живеем с думите на Христос. Животът за Бога е много по-добър от това да съм национална кралица на родеото.”

Дейл и Патриша и децата ми посещават нова адвентна църква, която беше установена в резултат на евангелизационната дейност на Глобалната мисия в тяхната област. Около 30 души посещават тази църква.


* Майк Браунхил е коодинатор на проекта на Глобалната мисия в Южен Куинсланд.

Свързан урок >>