"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на вярата
Бенджамин Шун

Рагаса живее в Мадагаскар, остров на изток от Африка. Тя израснала в семейство, което се покланяло на демони. Когато пораснала, демоните й казали, че ако прави, каквото й кажат, ще я дарят с голяма сила.

Рагаса се съгласила. Демоните й дали сила да контролира светкавици, да издържа на куршуми и още много неща. Благодарение на тези качества тя станала влиятелна жена. Веднъж направила нещо, което разгневило демоните и я разболяло сериозно. Никой не можел да й помогне, а демоните, към които в миналото се обръщала за помощ, сега отказвали да я излекуват.

Един ден чула почукване на вратата. Отворила и видяла две млади жени пред себе си. Докато разговаряла с тях, тя се почувствала приятно в тяхно присъствие. Разказала им за битката си с демоните и за болестта, която я споходила.

Младите жени й казали, че са адвентистки и я попитали дали би се съгласила да се помолят за нея. Тя се съгласила, тъй като не виждала друга възможност.

Не след дълго Рагаса се почувствала по-добре. Започнала да изучава Библията със своите нови приятелки. Жените я насърчили да слуша Световното адвентно радио, защото то щяло да й донесе утеха и да й помогне в битката срещу демоните. Рагаса започнала да слуша радиостанцията и скоро почувствала дълбока любов към Исус Христос.

Адвентистите в региона научили за обръщането на Рагаса и започнали да постят и да се молят за нея преди да се кръсти. Демоните били безсилни пред Божиите молещи се деца. Рагаса се кръстила, без да бъде тормозена от бившия си господар.

Поради любовта на две млади жени и дейността на Световното адвентно радио Бог преобразил тази завладяна от демоните жена в смирена християнска служителка. Изразявайки благодарността си към Бога за своето спасение, Рагаса кани и други да слушат Световното адвентно радио заедно с нея. Сега група от стотина души се събира около радиото на Рагаса всяка седмица.

Църкви като тази на Рагаса нямат пастор, нямат и друг учител освен радио програмите. Те не притежават църковна сграда, нито могат да си я позволят. И въпреки това те се покланят на Бога като нас.


* Бенджамин Шун е бивш президент на Световното адвентно радио.

Свързан урок >>