"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Твърдост за правдата
Филис Валиер

Дороти търсела работа цели две години и понякога не разбирала защо Бог не й помага. Тогава си спомнила един библейски текст: „Онези, които обичам, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш” (Откровение 3:19). Дороти склонила глава и помолила Бог да й прости неверието.

Отишла на интервю за работа, където я помолили да попълни тест за електронни спойки. Никога не била правила такова нещо, но шефът й останал удивен от извършеното. „Сигурна ли си, че никога досега не си правила такива спойки?”, попитал той. Така Дороти получила работата.

Дороти често пеела, докато работела покрай своята ръководителка Синди. „Защо си толкова щастлива”, попитала Синди. Когато Дороти отговорила, че Исус е неин личен приятел, Синди се заинтересувала. „Искам и аз да имам такъв приятел.”

Дороти й дала Библия. Синди започнала да я чете и да задава въпроси. Не след дълго Синди предала живота си на Христос.

Дороти била на работа няколко месеца, когато шефът я обявил пред служителите, че ще имат две седмици платена отпуска за Коледа, но ще трябва да работят четири съботи, за да компенсират дългата почивка. Дороти предложила да работи в неделите, но шефът й не вярвал, че е възможно това да се уреди. Тогава Дороти заявила: „Ако Бог иска от мен да работя тук, ще се погрижи за мен. Аз обаче няма да работя в Неговия ден.”

Някои колеги й се присмели за това, че иска някакви специални привилегии. Дороти се помолила: „Господи, моля Те, не ме оставяй. Имам нужда от твоята сила, за да устоя.” Отговорили положително на молбата й и Дороти започнала да работи в неделя. Там се запознала с Джийн и почувствала, че Бог иска от нея да й поговори. Двете отишли заедно на обяд и тогава Дороти казала: „Бог направи така, че да се срещнем днес.” Джийн се съгласила, тъй като искала да научи нещо повече за Бога. Дороти я насърчила да изучава Библията и скоро Джийн заедно със своя брат и с приятеля си започнали заедно да изучават Библията. След няколко месеца Джийн и приятелят помолили пастора да ги венчае, след което тримата се кръстили.

„Струва си да си твърд за правдата, дори когато не можеш да разбереш накъде те води Бог”, казва Дороти.


* Филис Валиер е инструктор в колежа Лоялист в Онтарио. Дороти Бъртън продължава да споделя вярата си в Онтарио.

Свързан урок >>