"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Обикновена покана
Недялка Ангелова

Неди слушала търпеливо разказа на своята съседка, която посещавала библейски курс. Неди преподава научна дисциплина в България. Няколко пъти се опитвала да прочете Библията, но макар че имала остър аналитичен ум, не могла да я разбере. Когато приятелката й я поканила на библейския курс, тя се съгласила. „Исках да разширя познанието си, а не да търся Бога”, казва тя.

Неди отишла на библейския курс и се подготвила да си води бележки. Но когато говорителят започнал да говори, тя била поразена от задълбочените уроци, които този човек извлича от Библията. Продължила да посещава курса и започнала да изпитва Божията любов. Разказала наученото на съпруга си Николай, който бил пенсиониран офицер. Той й отговорил: „Можеш да ходиш там, ако желаеш, но не ме занимавай с религия.”

Неди знаела, че Николай не иска да има нищо общо с никаква религия, но продължила да споделя с него това, което научавала. Интересът й към Библията нараснал и тя приела поканата на приятелката си да посещава съботните богослужения.

Когато църквата организирала здравно изложение, Неди поканила Николай да я придружи, но той не се ангажирал. Останала изненадана, когато го видяла там. Разбрала, че един приятел също го бил поканил и той се съгласил. Здравното изложение и църковните членове, които го организирали, впечатлили Николай и следващата седмица той я изненадал с предложението: „Искам да отида на църква заедно с тебе.”

Николай спрял да пие и да пуши и започнал да ходи на цъква редовно. Когато вярата им в Бога се задълбочила, те решили да бъдат кръстени заедно. „Никога не съм предполагала, че една обикновена покана за библейски курс би променила живота ни - казва Неди. – Сега сме много по-щастливи, отколкото преди да се срещнем с Христос. Благодаря на Бога за адвентистите, които ни поканиха и ни започнаха с Бога.”


* Недялка и Николай Ангелови живеят в Ямбол, България.

Свързан урок >>