"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неочакван коледен подарък
Наталия Христова

Миналата година, веднага след като приех адвентната вест, поисках да споделя и с другите новата си радост и любовта си към Бога. Не знаех обаче как да го направя. По време на коледните празници пасторът ни даде екземпляри от съкратения вариант на „Великата борба” и ни призова да ги раздадем. Взех една книга и се помолих Бог да ми покаже човека, на когото да я подаря.

Реших да дам книгата на бившата си съученичка Антония. Тя ми благодари и погледна съдържанието. Главата, в която се обяснява какво става с човека, когато умре, я заинтригува особено много. Пожела да разбере повече за вярата ми и най-вече за това, което се случва след смъртта. Бях съвсем нова адвентистка и не знаех как да й обясня. Предложих й да я посещавам всяка седмица и да й разказвам съботноучилищния урок от предишната седмица.

Когато посетих Антония, нейната по-голяма сестра Антоанета беше там. Антоанета прояви интерес към нашите дискусии и аз реших да посетя и нея, макар че не бях поканена. Тя ме покани и след като поговорихме, аз й предложих да й покажа поредица от библейски теми, в които имаше картини и текстове от Библията, предназначени за публични евангелизации. Обясних й, че съм готова да го правя за нея и за всеки, който пожелае да слуша.

Антоанета прие и покани съпруга и децата си. Трябваше ми морална подкрепа, затова поканих младежкия ръководител от църквата да дойде с мен. Представихме материалите в дома на Антоанета, след което я поканихме да ни посети заедно със съпруга си в нашата малка църква.

Антоанета и съпругът й се съгласиха да дойдат. Останаха доволни от приятелското отношение на вярващите и от новите истини, които бяха научили у дома. „Аз съм християнка от известно време – казва тя. – Но едва когато Наталия ме покани в адвентната църква, очите ми се отвориха за истината.”

„Никога не съм очаквала да получа подаръка на Божията любов, когато посетих сестра ми миналата Коледа - добавя Антоанета. – Този подарък преобрази семейството ми завинаги. Сега имаме по-щастлив живот и ние сме по-здрави и разбираме Божията воля за живота ни.”

Антоанета и съпругът й се подготвят за кръщение. Те са плод на един малък коледен подарък. Сестра й Антония все още проявява интерес и иска да научи повече, затова заедно с Антоанета я посещаваме и споделяме вярата си с нея.


* Наталия Христова споделя вярата си в Чирпан, България.

Свързан урок >>