"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да обичаш истината
Лиза Салинас

Казвам се Лиза и понастоящем живея във Филипините. Когато живеех в Малайзия, приятелка ми даде Библията и ме покани на църква. Отидох там и намерих група от изпълнени с любов хора, които ме привлякоха към Бога. Започнах да чета Библията и да участвам в малката група за библейски уроци. Предох живота си на Христос и се присъединих към църквата. Чувствах се удовлетворена и благословена.

Внезапно баща ми почина и майка ми остана сама. Тя ме повика във Филипините, за да живея с нея и да се грижа за болната ми сестра. Завърнах се във Филипините и започнах да посещавам църква от същата деноминация, която ми беше позната от Малайзия. Там обаче не беше същото. Липсваше ми общуването с приятелите, които ми бяха по-близки и от роднини.

Веднъж при мен дойде човек, който продаваше книги. Не се интересувах от това, което говореше, но майка ми го покани и двамата проведоха дълъг разговор. Едва накрая се заслушах. Попитах го коя църква посещава и той отговори, че е адвентист от седмия ден. Не знаех нищо за адвентистите и започнах да задавам многобройни въпроси.

Той не можа да отговори на всички, но обеща да се върне. На следващия ден човекът дойде с Библията си. Отново започнах да задавам въпроси и той отговори на всички без изключение, като използваше единствено Библията.

Покани ме на евангелизаторски събрания, които се провеждаха в църква близо до дома ни. Отидох там, защото жадувах за Божието слово. Посетих всички събрания, но съботата беше тема, която не можех да преглътна лесно. Чудех се защо адвентистите се покланят на Бога в събота, а всички останали християни – в неделя. Реших сама да проуча въпроса. Ако съботата бе истина, трябваше да го разбера, за да съобщя и на духовните си братя и сестри в Малайзия.

Помолих Бог да ми разкрие истината за съботата. Посетих библиотеката на религиозния университет в града, за да потърся книга върху историята на християнството. Помолих се отново и отворих очи. Ето я книгата, която търсех. Отворих я и започнах да чета. Там се обясняваше, че Божият ден е събота, но хората са го променили и са въвели неделното поклонение.

Започнах да посещавам адвентната църква и не след дълго се кръстихме заедно с дъщеря ми. Моля се за моето семейство и за приятелите ми християни в Малайзия, които все още не познават тази чудна истина.

Благодаря ви за мисионските дарения, които помагат на толкова много хора да научат за Божията истина.


* Лиза Салинас споделя вярата си в Централните Филипини.

Свързан урок >>