"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Адвентистите се присъединяват към МС


Майкъл Сурак, адвентист от Пенсилвания, наскоро се присъедини към МС. Същото направи и Джойси Лао от Тексас. Всъщност повече от 320 адвентисти от Северна Америка са се присъединили към МС, което им носи голямо удовлетворение.

Мисионери за слепите (МС) е част от християнско звукозаписно служение за подпомагане на слепи хора. МС свързва адвентисти из цяла Северна Америка с 23 000 слепи граждани или такива със зрителни увреждания, които получават материали на Брайлова азбука или напечатани с голям шрифт или в аудио формат от Християнското звукозаписно служение. Доброволци прекарват по един или два часа на месец в посещение на слепи или на хора с отслабен звук, като се сприятеляват с тях и се молят заедно с тях.

Майкъл посещава Карл – мъж на 31 години, който е сляп по рождение. „Карл има толкова радостен дух – казва Майкъл. – Смятах, че аз ще го насърчавам, но всъщност той ме насърчава.”

„Толкова много хора получават съвсем редовно материали – заявява пастор Дейвид Клайндинст. – Някои от тях дори посещават нашите лагери за слепи. Искаме да стигнем до тези хора и да ги свържем с местната адвентна църква, където да могат да общуват, да се сприятеляват и да се покланят на Бога.

„Повечето слепи хора копнеят да бъдат посещавани – твърди пастор Клайндинст. – Те получават материали и когато посетителите се представят като доброволци от служението, биват посрещани много топло. МС е чуден начин за включване в една система за евангелизиране и сприятеляване.”

Едгар и Джойс Лао се опитали да създадат група за изучаване на Библията в Тексас, но видели, че хората са прекалено заети, за да я посещават. След това се присъединили към МС. Първият сляп човек, с когото Едгар се сприятелил, бил Раул – наблюдател на птици, който ги „наблюдава” с ушите си. Едгар тръгнал с него на „наблюдение” и се запознал с други „наблюдатели”. Помолил се с групата и ги поканил на църква. Сред тях имало и млада жена на име Глейди. Едгар й предложил да се абонира за безплатните книги и списания, които служението предлага. Тя приела поканата и сега се радва на тази литература. Не след дълго Едгар поканил Глейди на църква и тя дошла заедно с двете си сестри и един племенник. Скоро след това Глейди се кръстила.


* Вашите мисионски дарения подпомагат на дейността на християнското звукозаписно служение.

Свързан урок >>