"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Воини на молитвата


Лариса познава силата на молитвата. Получавала е сила чрез молитвата през трудните години, когато родината й Беларус бе под контрола на комунистите. Сега тя води молитвено служене, което стига до хората.

Една неделя Андрей влязъл в стаята за молитва и помолил църковните членове да се молят за него. Лекуващите лекари му казали, че умира от цироза на черния дроб. „Молих се месеци наред да се освободя от зависимостта си, но съм прекалено слаб. Молете се и вие за мене”, казал той.

Молитвената група се молила за Андрей, а Лариса му преподавала библейски уроци. Когато изцяло предал волята си на Бога, Андрей бил освободен от своята зависимост. Тялото му също било излекувано и днес Андрей води една от молитвените групи в своя град.

„Животът бе безнадежден за мене, докато Бог не промени живота ми – казва той. – Сега имам надежда и мир, и мисия да говоря за Исус на други зависими. Каня ги да отидат при Исус и да намерят сила в молитвата."

Мнозина от тези, които посещавали групата на Лариса и търсели помощ, не били вярващи. Някои били членове на други църкви, но за всички тях се отправяли горещи молитви.

Новоповярвала жена на име Люда пожелала Лариса да се моли за сина й Максим. Той бил с счупен крак и костта не можела да зарасне правилно. Докторите казали, че няма да може да проходи, ако не му направи операция, но той нямал възможност да плати медицинските разходи. Групата се молила за Максим и след няколко месеца рентгеновата снимка показала, че костта зараства правилно. Оказало се, че вече няма нужда от операция.

Артуро бил християнин, а жена му – невярваща. Когато загубила гласа си,лекарите открили възли по ларинкса й. Артуро пожелал Лариса и нейните приятели да се молят. Лариса отговорила, че първо ще се молят за духовното й състояние, а след това за физическото й здраве.

Скоро съпругата на Артура започнала да ходи на църква и след време предала сърцето си на Бога, след което била кръстена. Молитвената група продължила да се моли и когато тя отново отишла на преглед, лекарят заявил, че не открива нито следа от възлите на ларинкса. Сега тя пее за Божия прослава.

„Всеки, които пожелае молитва, получава молитва – казва Лариса. – Бог винаги отговаря на молитвите ни и мнозина са познали Исус поради застъпническите ни молитви. Някои получават по-различен отговор, отколкото са искали, но Божиите отговори са по-добри от тези, за които са се надявали.”

Вярващите в Беларус продължават да се борят за религиозната си свобода. Нашите молитви и мисионски дарения помагат на вярващите в тази страна да вършат евангелизаторска дейност.


* Лариса Филипова е ръководител на молитвена група в Минск, Беларус.

Свързан урок >>