"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог има хиляди начини
Джунко Асанума

Живея в Япония, където по-малко от 2 процента от хората изповядват някаква форма на християнство. Докато бях студентка в университета, живеех с родителите си в голямо семейство. Не бяхме християни, но живеехме щастливо.

Запознах се с млад човек в университета и започнахме да се срещаме. Веднъж ме покани да посетя коледната програма в неговата църква. Каза, че изучава Библията с човек от църквата. Не знаех нищо за църквата и за християнството.

След като завършихме, той продължи с образованието си, а аз започнах работа в частно училище в друг град. Наех си апартамент близо до училището. Работата ми харесваше, но изпитвах носталгия по семейството си. Прекарвах вечерите в сърфиране из интернет и писане на имейли до моя приятел.

Бяхме прекалено далеч един от друг, за да поддържаме връзка. Бях съкрушена, когато връзката ни приключи. Животът ми стана празен и понякога дори мислех за самоубийство. Често плачех, докато разговарях с приятелите си, затова престанах да им се обаждам.

В голямото си отчаяние аз си спомних за църквата, за която бях получила покана. Ако Бог съществува, както твърдеше бившия ми приятел, дали би могъл да ме спаси? Би ли могъл да ми помогне да разреша проблемите си? Намерих малката адвентна църква и отворих вратата с умъчнено сърце.

Пасторът ме посрещна топло и направи така, че да седна до една приятелски настроена личност. След службата ми предложи да изучаваме Библията и да ми помогне да намеря отговорите, които търсех. В тази адвентна църква открих един нов свят на надежда и любов. Пасторът често ми изпращаше имейли и отговаряше на въпросите ми. Понякога ми изпращаше копия на проповедите, които бях пропуснала, както и важни духовни статии. Нараненото ми сърце започна да се успокоява. Имах нов смисъл и нова надежда в живота. Предадох живота си на Бога и приех поканата Му да стана Негово дете чрез кръщение.

Благодаря на Бога за това, че намери начин да сподели Своята любов и да докосне нараненото ми сърце. Той използва толкова различни начини да ми покаже любовта Си: чрез интернет, приятели в църквата, библейски уроци. Благодаря Му за щедростта на църковните членове по света, които правят мисионски дарения, за да ме водят към Христос.


* Джунко Асанума живее в Япония заедно със своя съпруг и двете си деца.

Свързан урок >>