"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог проправи път
Бенсон Чилумфа

Знам от личен опит, че Бог е отговорът, когато няма никакъв отговор. Той ме е направлявал през много трудности, за да мога да уча в адвентния колеж на Малави.

Бях начален учител цели 14 години и имах желание да се върна в колежа, за да получа бакалавърска степен по педагогика. Отново се явих на матури и оценките ми бяха високи. Въпреки това не ми разрешиха да се запиша в университета. Следващата година отново се явих на матурите и въпреки високите оценки, пак не ме допуснаха до университета. Бях силно разочарован.

В отчаянието си коленичих и попитах Бога: „Защо точно аз? Защо пренебрегват мене, а допускат хора с по-ниски оценки?” Чух Бог да ми прошепва: „Изчакай малко. Имам план.”

Започнах да чакам. Тогава научих, че адвентният колеж в Малави разширява учебната си програма и предлага бакалавърска степен по педагогика и бизнес администрация. Кандидатствах и докато чаках, сънувах, че съм в клас. Видях лектора, който задава въпроси. Малко след това ми се обади пастора и ми съобщи, че съм в приет в адвентния колеж.

Бях изпълнен с радост, но нямах пари за училищните такси. Отново коленичих и попитах: „Господи, ти си източник на всички отговори. Дал си ми място в това училище, моля те сега, помогни ми да намеря и необходимите средства.”

Кандидатствах за стипендия от държавна организация в Малави и бях приет. Стипендията покриваше половината ми такси. Коленичих и благодарих на Бога, след което го попитах откъде ще намеря останалите пари, за да не допусна Сатана да триумфира. След молитвата си спомних за организация, която ми бе помогнала, когато бях в колеж преди 14 години. Дори не бях сигурен, че ще получат писмото ми, но им писах и не след дълго получих утвърдителен отговор. Те щяха да платят останалата част от училищните такси. Бог се погрижи за всички такси и аз вярвам, че Той ще помогне да намерим пари за нуждите на семейството ми от дрехи и училищни такси за децата. Както виждате, мога да се доверявам на Бога, защото никога не ме е оставял.

Част от даренията за тринадесета събота са за построяване на общежитие за жени в адвентния колеж на Малави, което ще направи възможно повече студенти да получат качествено християнски образование.


* Бенсон Чилумфа живее в Южно Малави.

Свързан урок >>