"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 12Най-хубавият подарък

Стих за запомняне:
"„Защото днес ви се роди ... Спасител."
/Лука 2: 11/

Можете ли да си спомните кой е най-хубавият подарък, който сте получавали? Бяхте ли развълнувани? По същия начин ли се чувствате за Исус - истинският, верен, най-хубав подарък, който някога сте получавали?

Мария се взирала в нейното скъпоценно мъничко бебе, което спяло в нейните ръце. Тя погледнала към Йосиф:

- Той е толкова перфектен! – отдъхнала си тя – Той е толкова перфектен!

Йосиф й се усмихнал. Най-накрая бебето Исус се било родило! А Бог Го дал на тяхното семейство! Йосиф едва можел да повярва. Той се облегнал и взел една от малките бебешки ръчички.

Всички майки и бащи са горди със своите новородени бебета. Те мислят, че техните бебета са специални. Но Мария и Йосиф знаели, че тяхното бебе, Исус, наистина било най-специалното бебе, което някога щяло да се роди. Той бил Син на Бога. И Бог ги бил избрал – Мария и Йосиф – да се грижат за този безценен дар, който Той изпратил на света.

Йосиф чул шумове от боричкане зад себе си в обора. Той се обърнал, за да види какво става. Овчари влизали тихо през вратата. Те стъпвали на пръсти внимателно по пода докато стигнали до мястото, където Мария и Йосиф си почивали върху сеното.

- Дойдохме да видим бебето. – обяснили те – Ангели ни казаха, че нашият Спасител се е родил тази вечер!

 

- Ангели? – попитала Мария в недоумение – Ангели?

Овчарите казали на Мария и Йосиф всичко за най-чудесната гледка, която някога били гледали на небето само до преди малко. Те разказали на Йосиф и Мария за великолепната музика, която чули. Овчарите се бавели дълго време в обора. Те повярвали на това, което ангелите им били казали. Те знаели, че това бебе е Божият специален Негов Син. Те не искали да си тръгват.

След известно време, след като Йосиф и Мария се преместили от обора в малка къща, група чужденци пристигнали на тяхната врата. Те били следвали специална звезда от дълго, дълго време и от много, много далеч. И звездата била спряла над тази къща. Един от техните слуги отишъл на вратата. Чук! Чук! Чук!

Вратата се отворила и Йосиф погледнал навън. Той видял камили и слуги и важни, богато облечени пътници навън – мъдри мъже от далечна страна.

- Заповядайте! – казал Йосиф с изненадан глас – Влезте!

Мъдрите мъже влезли и видели Мария да седи тихо, държаща своето бебе. Те се поклонили и отдали почит на Исус. Тогава дали на Мария и Йосиф подаръците, които били донесли. Те се поклонили на Исус с техните подаръци и любов.

Мария и Йосиф се усмихвали. Бог им бил дал прекрасен подарък – Спасителят на света!

Created by ULimited®