"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 13Посветен на Бога

Стих за запомняне:
"...Награда от Него е плодът на утробата."
/Псалм 127:3/

Някога виждал ли си как се посвещава дете в църквата? Ти бил ли си посветен на Бога? Исус беше.

Здравейте, млади приятели. Аз се казвам Мария и това е моето малко момченце. Той се казва Исус. Ние с Йосиф Го кръстихме така, защото един ангел така ни каза. Той е специално бебе. Той е Божият Син. Но също така е моят малък син и аз Го обичам толкова много. Мисля, че Той е красив и толкова скъпоценен.

Искам да ви разкажа какво се случи онзи ден. Ние взехме бебето Исус с нас в храма в Ерусалим, за да Го посветим на Бога. В нашата държава е обичай да се занесе първородното момче в храма за специално богослужение. Взехме с нас принос от два гълъба.

Докато свещеникът приемаше нашия принос един възрастен човек, който се казваше Симеон, видя нашето бебе. Той дойде при нас и попита дали би могъл да подържи бебето Исус. С удоволствие му дадох бебето.

Симеон подържа бебето Исус в ръцете си и погледна лицето Му. След това започна да благодари на Бог, че му е позволил да види това специално бебе, Спасителят на света.

-Господи, както беше обещал, нека си отида в мир, защото видях това дете, което ще донесе спасение на всички хора, светлина за всички хора.

 

Симеон дори благослови и нас с Йосиф. Ние бяхме изненадани! Знаехме, че Исус е специален, но все още не разбирахме напълно всичко.

След това една възрастна жена, Ана, дойде при нас и тя помоли да види Исус. Разбира се ние й позволихме. Тя се усмихна с най-голямата усмивка, която някога съм виждала. Тя също започна да благодари на Бог затова, че й позволил да види нашия Исус. Ана започна да разказва на хората, които ни гледаха какво специално дете е Исус. Тя каза, че нашето бебе е обещаният Спасител.

Случиха се още много неща и имаше толкова много неща, за които да мисля, че бях малко объркана, но и доволна. След това си мислех отново и отново за нещата, които Симеон и Ана казаха за нашето специално бебе.

Това бе един невероятен ден! Симеон и Ана видяха нещо специално в нашето бебе. И двамата казаха, че Той ще донесе спасение за всички и че Той е обещаният Спасител на света.

Ние с Йосиф обичаме Исус, защото е наше дете. Знаем, че Той е подарък от Бог за нас и за целия свят. Твоите родители също те обичат. Децата са много специални за Бог.

Created by ULimited®