"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 5


Малката прислужница

Стих за запомняне:
"Нека да правим добро на всички."
/Галатяни 6:10/

Вършите ли някаква работа, с която да помагате на семейството си у дома? Помагате ли на баба си? Или в парка? Или пък за малкото си братче или сестриче? Малката девойка също помагала.

Малкото момиче оглеждало кухнята. Тя била по-голяма от тази у дома й. Тя често помагала на майка си в приготвянето на вкусен хляб и яхния.

След това малкото момиче огледало трапезарията. Тя видяла там огромна маса, много по-голяма от тяхната у дома. Видяла и метла и красиви чинии на масата. Малкото момиче можело да мете много добре. Също така се справяла добре с подреждането на масата. Майка й я била научила къде точно да поставя купите, чиниите, и чашите.

Малкото момиче било в дома на един човек, който служел в сирийската войска.Той бил важен човек и смел войник, който бил повел войската в нападение на Израил и бил победил.

Изведнъж една жена в ярко жълта рокля влязла в стаята и се усмихнала на малкото момиче.

- О, ти трябва да си малкото момиче, за което съпругът ми Нееман ми каза. Аз съм госпожа Нееман. Ти ще ми помагаш. Ела, малко девойче, ще ти покажа какво да правиш.

Дамата повела малката девойка по един дълъг коридор. Тя последвала г-жа Нееман, която сочела към леглата, които трябва да бъдат оправени, след това към пода, който трябва да

бъде пометен и мебелите, от които трябва да се почисти прахта. Освен това имало дрехи за пране и простиране.

Скоро прислужницата започнала с лекота да се справя с домакинството. Често работила много усърдно, много часове на ден. Но не се оплаквала или хленчела. Родителите й я научили да помага с усмивка и да дава най-доброто, което може.

Г-жа Нееман и капитан Нееман забелязали колко добре работила малката девойка. Всичко, което правела било добре направено. Тя не се отказвала ако нещо било трудно. Не мърморела или оплаквала. Усмихвала се докато работи! Била приятелски настроена и щастлива. Имало нещо различно в това малко момиче от Израил. Тя не била като останалите слуги.

Защо била различна? Тя познавала Бог. Малката девойка служела на Бог, където и да се намирала, независимо дали била у дома в Израил със семейството си или в Сирия - в дома на капитана и г-жа Нееман. Тя би могла и да се разсърди на капитан Нееман, защото я отвел далеч от нейния дом. Но вярвала в Бога и искала да Му служи, където и да се намирала.

Ти също може да служиш на Бог, където и да си. Можеш да помагаш вкъщи. Занеси своите мръсни чинии до мивката след като се нахраниш. Предложи да избършеш праха от мебелите. Бъди мил докато си играеш с братята и сестрите си. Споделяй играчките си с приятелите. Усмихвай се и бъди приятелски настроен към децата, които виждаш на игралната площадка. По този начин и на тези места ти служиш на Бога. Можеш да служиш на Бога, където и да се намираш.

Created by ULimited®