"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 3


Царица Естир

Стих за запомняне:
"Продължавайте да се обичате
като братя и сестри в Христос."

/Евреи 13:1/

Когато вашите родители не могат да бъдат с вас, кой стои при вас?

Естир, едно малко красиво момиче, живеело в Персийската земя. Когато родителите й починали, Естир отишла да живее при по-големия си братовчед Мардохей. Мардохей обичал и се грижел за Естир като за негова собствена дъщеря.

Когато Естир се превърнала в млада жена, Мардохей я научил на всички неща, на които родителите учели своите деца. Той я научил да бъде мила и услужлива. Той я научил да бъде честна и смела. Също така я научил да обича и да се покланя на Бог. Въпреки че Естир и Мардохей живеели в Персия, те не били персийци. Те били евреи и Мардохей не искал Естир да забрави Бога на нейния народ.

Когато Естир станала млада жена, царят на Персия решил да си потърси нова царица. Млади жени от цялата страна били извикани да дойдат в двореца. Царят щял да си избере нова царица сред някои от тях. Естир била една от тези млади жени.

Всяка млада жена прекарвала една година в специални грижи преди да се появи пред царя. През това време те живеели в специална част от двореца на царя и специални помощници се грижели за тях. Естир била толкова мило, внимателно момиче, че скоро се сприятелила с един от хората, които отговаряли за всички момичета. Той й дал седем специални девойки, най-добрата храна и най-доброто място, където можела да отседне.

Мардохей работил в двореца на царя. Той можел да се разхожда из градините, близо до мястото, където живеели младите жени. Така можел да разбере как е Естир и какво се случвало с нея.

Най-накрая дошло времето Естир да се срещне с царя. Дали щял да я хареса? Дали щял да я хареса повече от всички други млади жени? Дали щял да я направи царица?

Царят я харесал. Мардохей я бил отгледал много добре. Тя не била само красива, тя била мила и сладка, и така спечелила благоразположето на царя.

Царят сложил на главата на Естир царска корона и я направил кралица. Той направил голямо угощение за нея. Обявил празничен ден за цялата страна и дал много подаръци в чест на неговата нова царица.

Мардохей се притеснявал повече за Естир отколкото за собствения си живот. И той не спрял да се притеснява и грижи за нея, когато станала царица. Мардохей и Естир били част от Божието семейство. А хората в Божието семейство никога не престават да се грижат един за друг.

Как можеш да покажеш на другите, че те е грижа за тях? Помисли си за няколко неща, които можеш да направиш. Можеш ли да помогнеш на хората от твоето семейство? Можеш ли да се молиш за тях? Да изпееш песен за тях? Или да им дадеш прегръдка? Покажи любовта си на някого от твоето семейство днес.

Created by ULimited®