"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Рубрика "Детски кът"

Урок 10


Отново жив

Стих за запомняне:
"Ако някой падне,
приятелят му ще го вдигне."

/Еклисиаст 4:10/

Бил ли си някога на гости при приятел и там да са ти дали вкусна храна и удобно легло за сън? Една жена направи точно това за пророк Елисей.

- Благодаря, че ме покани на вечеря - казал сърдечно Елисей на сунамската жена. - Винаги се радвам да посетя дома ти, когато идвам в Сунам. Но сега трябва да вървя.

Елисей помахал с ръка, докато тръгвал по пътя.

- Божият човек има нужда от място където да отсяда, когато идва в града ни - споделила жената на мъжа си. - Нека построим за него малка стая на тавана.

Съпругът й се съгласил. Скоро няколко човека започнали да строят нова стая на тавана. Когато Елисей дошъл отново, стаята била готова. Колко е хубаво да имаш място, където да си починеш!

Един ден докато си почивал в новата стая, Елисей изпратил при жената слугата си - Гиезий.

- Попитай я, какво да направя, за да й се отблагодаря - казал Елисей. Но жената отговорила, че има всичко, от което се нуждаела.

- Все пак аз искам да направя нещо за нея - споделил Елисей на слугата си.

- Тя няма деца - напомнил Гиезий на господаря си - а всяка жена в Израел иска да има деца.

Елисей повикал добрата жена:

- По това време следващата година, ти ще държиш син в ръцете си - разкрил той на жената с усмивка.

И наистина, следващата година жената и съпругът й се сдобили с бебе - момче.

Малкото момче растяло и ставало все по-голямо. Един горещ летен ден то отишло на полето, където работел баща му. Изведнъж то извикало:

- Главата ме боли! Главата ме боли!

Бащата повикал слугата си:

- Синът ми е болен. Бързо го заведи при майка му.

Слугата занесъл момчето у дома. Майка му го държала в скута си и се опитвала да му помогне и да го успокои. Но то умряло. Нейното сърце било разбито. Тя се качила на тавана и сложила детето на леглото на Елисей. След това побързала да намери Елисей.

Елисей се върнал в къщата заедно с жената. Той отишъл в стаята си и затворил вратата. Елисей се молел и се молел. И Бог отговорил на молитвата му. Бог върнал живота в детето!

Детето кихнало. След това то отново и отново кихнало! Малкото момче кихнало седем пъти един след друг! После, то отворило очи и седнало. Елисей отворил вратата на спалнята си:

- Отиди и извикай майка му - помолил той Гиезий. Гиезий се втурнал и повикал майката на момчето.

Майката бързо дотичала. Тя видяла седналото дете. Взела го и го прегърнала. Целунала го и отново го прегърнала. Тогава тя благодарила на Бог за благословението.

Сунамката е била благословение за Елисей. Но Бог я благословил повече - Той й подарил сина два пъти!

Created by ULimited®