"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Незабавен отговор на молитва
Самюел Лабаг

Когато се молим, знаем, че понякога Бог отговаря с Да, понякога с Не, а понякога ни казва да почакаме. Наскоро Бог отговори на настоятелната ми молитва с незабавно Да.

Работя в Замбоанга, в западната част на Минданао, Филипините. Веднъж се качих на корабче до близък остров, за да занеса здравни списания на студенти в църковно училище. Посещавам училища, разговарям за опасността от наркотиците, за отказване от цигарите и други здравни теми, след което приемам поръчки за списания и отново разговаряме по тези въпроси.

Когато посещението ми в училището завърши, аз се затичах да хвана последния кораб за деня. Качих се на такси велосипед с три колела към пристанището и по пътя се молех корабчето да не тръгне без мене. Ние обаче пристигнахме на кея само за да видим как то се носи навътре в морето. Човекът от таксито ми съчувстваше, но накрая ми предложи да си намеря място, където да преспя през нощта.

Не мога да остана през нощта, помислих си аз. Обещах да дам пари на друг колпортьор, който трябва да изнесе лекция в отдалечен остров. Не може да стигне до там без тези пари, а следващият кораб тръгва след цяла седмица. Как ще му дам парите? Къде ще остана през нощта? Докато стоях на кея и се молех усърдно за разрешение на проблема, почувствах спокойствие и увереност.

Отворих очи и видях как корабчето се връща. Направи голям обратен завой и се върна на кея. Моряците хвърлиха въже и извикаха да се хвана за старата гума, към която бе завързано. Хванах се здраво и веднага бях изтеглен. На борда осъзнах, че Бог е върнал кораба заради мене. Точно в този момент друго такси с пътници пристигна на кея. Хората скочиха и започнаха да махат към кораба, но ние продължихме напред.

Докато пътувахме с голяма скорост към сушата, благодарих на Бога за това, че ми е помогнал да изпълня обещанието си към моя приятел и за това, че ми е позволил да бъда част от Неговата армия, която разнася истината към търсещите сърца.

Разказах на приятеля си какво се случило и заедно се зарадвахме от Божието провидение. Изпратих го до далечния остров, където да разнесе Божието слово на друга част от Божието царство.


* Самюел Лабаг е помощник директор на издателството в град Замбоанга, остров Минданао във Филипините.

Свързан урок >>