"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

От магазинер до пастир
Разказано на Джон МакГий от Рам

Казвам се Рам и живея в Хималайския район на Северна Индия. Живеех си сравнително добре и държах малък магазин високо в планината. Печелех достатъчно пари, за да издържам родителите си. Чувствах обаче, че нещо липсва в живота ми. Разбирах, че животът не се състои само от работа, ядене и спане. Очаквах с нетърпение времето, когато ще се оженя и ще имам деца, но се питах дали семейството ще запълни празнотата в живота ми.

Обичах да чета и да изучавам мистиката и различни философии, опитвайки се да разбера космоса. Разбрах, че нещо все ми убягва. Веднъж купих книга, която ми струваше само четири рупии, т.е. около 10 американски цента. Докато я четях, открих, че това е най-ценната книга в библиотеката ми. Тя бе пълна с интересни истории и ми разказваше как е започнал светът. Описваше Бога с думи, които никога дотогава не бях срещал.

Разказах на приятели за тази чудна книга, Библията, но изглежда почти никой не я познаваше. Някои от моите по-образовани приятели настояха незабавно да спра да я чета. „Тази книга е за чужденци – твърдяха те. – Опитват се да променят религията на хората.”

Изпитвах любопитство и реших сам да открия дали обвиненията им отговарят на истината. Позаинтересувах се и научих, че в града ни не живеят мисионери. Веднъж непознат човек мина покрай магазина. Попитах го дали е мисионер.

„Да, такъв съм”, - отговори той. Представи се като пастор Рави. Обясних му, че търся истината за живота. Макар че живееше в друг район на няколко мили от мене, той предложи да се върне, за да разговаряме за истината. Пастор Рави започна често да ме посещава и скоро стана мой учител и приятел.

Изпитвах силно желание да споделям с околните онова, което пастор Рави ми преподаваше, затова веднага след затваряне на магазина, тръгвах да говоря с моите роднини и съседи. Разказах на пастора, че искам да проповядвам чудните истини на други хора. Той успя да ми намери малка стипендия, благодарение на която затворих магазина и започнах да уча как да печеля ученици за моя нов приятел Исус. Сега се грижа за малка група новоповярвали в съседно село.


* Д-р Джон МакГий е вицепрезидент на адвентната болнична система в Южноазиатската дивизия (Индия и Непал).

Свързан урок >>