"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Един луд отива на църква
Шарлот Ишканиан

Меконин живеел в село в Етиопия. Много хора от селото не харесвали адвентистите и някои дори правели планове да разрушат местната адвентна църква.

Веднъж селяните забелязали, че Меконин буйства. Лесно се разгневявал и дори се опитвал да убие съпругата си. За щастие тя успяла да избяга с децата си в дома на своите родители. Когато поведението на Меконин станало още по-демонично, съседите започнали да се страхуват за собствената си сигурност. Те го завързали с вериги за един стълб в дома му, след което гледали да не се доближават много до него.

Тогава някой споменал, че когато адвентистите се молят за някого, много често човекът бива излекуван. На следващата съботна сутрин силни мъже вързали Меконин и го завели в адвентната църква. Седнали отзад в готовност да го хванат и да го обездвижат, в случай че стане агресивен. Посетителите останали спокойни по пейките по време на съботната служба. След това пасторът, дяконите и църковните старейшини се събрали около Меконин и започнали да се молят за него.

„Защо не го полеете с вода” – попитал един от съседите. – Пасторът обяснил, че силата за изцеление е в Христос, а не във водата. След това помолил мъжете да го доведат на следващия ден за молитва.

В неделната сутрин съседите се върнали в адвентната църква заедно с Меконин, но този път той бил без вериги. Около 60 души дошли да се молят за него или да наблюдават какво се случва.

Следващата събота Меконин отново посетил адвентната църква. Ходел спокойно с няколко души от църквата и отново не бил окован във вериги. Този път участвал в църковната служба. Пасторът знаел за друга адвентна църква близо до дома му и помолил местните старейшини да го посетят и да се молят за него. Други адвентни групи научили за състоянието му и се присъединили към общата молитва. След две седмици Меконин бил напълно излекуван и освободен от демоните, които го били завладели.

Съпругата му научила за изцелението и се прибрала заедно с децата в дома им.

Меконин и съпругата му се присъединили към адвентната църква заедно с много от съседите, които някога искали да разрушат църквата, но видели с очите си как Бог го излекувал в отговор на молитвите. Днес близо до дома на Меконин има шест адвентни църкви, които са свидетелство за Божията сила да спасява.

Свързан урок >>