"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Молитвите на Уенди


Уенди живее в планинската област на Папуа Нова Гвинея. Като най-голямото дете в семейството тя имала задължението да се грижи за сестрите си. Още от предучилищна възраст започнала да носи най-малкото дете на гърба си.

Уенди често чувала децата от съседската къща да пеят песни за Исус. Веднъж ги помолила да я научат на техните песни. От своя страна, те я поканили на съботно училище. Уенди не била съвсем сигурна как ще реагира майка й, но в съботната сутрин се скрила до дома на съседите си, изчакала ги да излязат и тръгнала след тях към църквата.

Майката на Уенди разбрала за посещенията в църквата и й позволила да ходи там когато си поиска, стига да взима сестрите със себе си. И така, всяка съботна сутрин Уенди умивала и обличала малките си сестри и ги водела на църква. Трябвало да се изкачват по стръмен хълм и за Уенди било много трудно да носи най-малкото дете по целия път. Другите сестри трябвало да й помагат. Уенди обичала църквата и често канела майка си там.

Когато станала на осем, в дома й настъпило голямо сътресение. Нейният баща си взел втора съпруга, което разгневило майка й до такава степен, че взела децата и ги отвела в родното си село. Уенди тъгувала за баща си, но в същото време се радвала, че намерила адвентна църква близо до новия си дом. Продължила да води сестрите си всяка съботна сутрин на църква.

Лелята на Уенди живеела в същото село. Тя също била адвентистка и често канела майка й на църква. Когато най-накрая майка й решила да предаде сърцето си на Бога, Уенди била повече от щастлива.

Лелята се преместила в отдалечено село в планината и пожелала Уенди да замине с нея. На нея й харесало да живее с леля си. Обичала да присъства на семейните богослужения, когато цялото семейство се молело за нейното семейство. Молитвите на Уенди винаги били свързани с майка й.

Когато се завърнала у дома, с изненада разбрала, че баща й ходи на църква заедно с майка й! Дори водел втората си съпруга и техните деца! Гледката била невероятна: един мъж, две съпруги и 11 деца – всички заедно на църква. След време втората съпруга предала сърцето си на Исус и станала адвентистка, но бащата не пожелал да се присъедини към църквата, тъй като имал две жени. Въпреки това продължил редовно да ходи на богослуженията. Един ден отпратил втората си жена в родното й село и помолил пастора да го кръсти.

„Бог е отговарял на толкова много мои молитви – казва Уенди. – Той ми помогна да намеря Исус, а след това да заведа цялото си семейство при Бога.”


* Уенди живее в Горока, Папуа Нова Гвинея.

Свързан урок >>