"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Спасена от една диня
Хоумър Трекартин

Дванадесетте членове на малка църква в град Дюбук, щата Айова, решили да проведат евангелизационна поредица. Помолили пастор Дейв Уейгли да я ръководи. Три месеца преди началото на срещите църковните членове се молили за пастора, за събранията и за хората, които биха ги посетили в търсене на нещо по-добро в живота си.

Когато времето наближило, пастор Уейгли си спомнил за едно момиче, на което преподавал библейски уроци година по-рано във Флорида. Тя искала да изчисти живота си и да започне отначало, но не знаела как да се откъсне от настоящата ситуация. Смятала да се пресели в Айова, за да е близо до семейството си. Надявала се, че там ще получи новото начало, от което се нуждаела.

Уейгли се обадил на местния старейшина във Флорида и го попитал какво е станало с момичето. Старейшината си спомнил първото й име – Шарън, но не можел да се сети за фамилията й. Знаел, че се е преселила на Север, но не знаел къде точно е отишла. Уейгли отправил апел към старейшината да се моли за нея. Ако се намирала в района на Дюбук, щял да я покани на евангелизаторските събрания.

В първия ден от събранията млада жена влязла в наетата зала, запътила се към разпоредителя и му казала: „Здравейте, искам да говоря с пастор Уейгли.” Разпоредителят я завел при пастора.

Когато я видял, Уейгли останал стъписан. „Шарън! - възкликнал той – как ме намери.”

Шарън се засмяла. „Преместих се тук малко след като се запознахме миналата година. За мене беше добра възможност да започна отначало. Вчера майка ми ме покани на гости, за да хапнем диня. Покри масата с вестници, за да не я изцапаме и седнахме на диня. Докато я режеше, погледът ми попадна на съобщение във вестника. Видях името ти и реших да дойда.”

Шарън посещавала събранията съвсем редовно и накрая се кръстила.

Бог не винаги изпраща ярка светлина или силен глас, за да привлече вниманието на хората. Понякога използва съвсем обикновени неща, като например стар вестник върху кухненска маса.


* Дейв Уейгли е президент на адвентния съюз „Кълъмбия” и живее в щата Мериленд. Хоумър Трекартин е директор на отдел към Мисионския офис на Генералната конференция.

Свързан урок >>