"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Алкохоликът и шивачът
Фулгенсио Чалуфоя

Бях алкохолик и пиенето ми отне всичко в живота, но един скромен шивач ми помогна да се върна от ада.

Живея в Мозамбик. Преди да се оженим, криех от годеницата си, че пия. Надявах се след сватбата да се справя с алкохола, но просто нямах сили да го направя. Колкото повече опити правех, толкова по-лошо ставаше пиянството ми. Съпругата ми заплаши, че ще ме напусне, ако не потърся помощ.

Посетих един шаман, но той не можа да ми помогне да превъзмогна порока си. Понякога биех жена си, когато бях пиян. Накрая тя ме напусна.

В желанието си да се откажа от алкохола купих Библия и започнах да ходя на църква. Една неделна сутрин по пътя към църквата срещнах шивач, който работеше в малка работилничка край пътя. “Къде си тръгнал”, попита ме той.

“На църква”, отговорих аз.

“А защо отиваш днес на църква – отново попита той. – Божият свят ден бе вчера” Бях толкова заинтригуван, че се спрях да поговорим. Шивачът ми каза, че Бог има отговор на моите проблеми и ми предложи да ми преподава библейски уроци.

Той не можеше да чете, но много добре познаваше Библията. Седна до мене, отвори тетрадка изпълнена с библейски стихове и ми посочи един от тях. “Прочети този”, настоя шивачът. Намерих библейския текст и го прочетох. Тогава той ми обясни неговото значение.

Прочетохме много библейски текстове и шивачът ми ги обясни Накрая ме помоли да прочета Изход 20 гл. Прочетох десетте заповеди и внезапно осъзнах, че откривам истини, които никога не съм познавал.

Попитах го коя църква посещава и той ми отговори, че е адвентист от седмия ден. Обясни къде се намира църквата му и ме покани да я посетя. Благодарих му и му обещах да се видим следващата събота. След това продължих напред към протестантската църква, за да разкажа на приятелите си какво съм научил и да ги поканя да дойдат с мене в адвентната църква следващата събота.

В събота открих адвентната църква и посетих богослужението. Там намерих Божия мир и сила да победя алкохола и тютюна. За това ми трябваше доста време, но с Божията помощ престанах да пуша и да пия.

Алкохолът ми бе отнел всичко – работата, съпругата, дома. Бог обаче ми възвърна живота. Щастлив съм в Исус и сега каня приятелите си да Го намерят, така, както аз съм Го намерил. Поне 15 от тях опознаха Божията истина и се присъединиха към адвентната църква, тъй като споделях с тях онова, което Бог е направил за мене.


* Фулгенсио Чалуфоя живее в град Чимойо, Мозамбик.

Свързан урок >>