"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Победа над измамника
Хедър Тредо

Джъстина застанала до голяма палатка в Свазиленд, заслушана в думите на говорителя. Искало й се да влезе и да слуша, но се страхувала. Били й казали, че тези събрания се спонсорират от сатанисти. Имала нужда от Божията помощ, но страховете й били много силни.

Докато слушала, не могла да открие нищо, което да намеква за Сатана. Проповедите и дори песните били с думи от Библията. Поела си дълбоко дъх, влязла в палатката и седнала.

След това не пропуснала нито едно събрание. Как е възможно всичко това да е нещо лошо, чудела се тя, докато слушала. Смело се приближила до говорителя, Дейвид Тембе, и го помолила да я посети в дома й. "Духовете на нашите деди ни тормозят", казала му тя.

Когато пасторът посетил семейството, те му разказали за бедите си. "Дедите ни са гневни, защото нямаме пари да им направим пиршество. Чуваме странни шумове подобни на телефонен звън, макар че нямаме телефон. Нощем чуваме звуци на забързани стъпки по металния покрив, но там няма никой, а наскоро камъни полетяха към външната ни врата."

Семейството обяснило, че се посъветвали с шаман, който им казал, че духовете са разгневени и ги посъветвал да заколят коза или вол, за да ги успокоят. Те обаче нямали пари и не можели да си го позволят. Когато се върнали у дома, намерили малка зелена змия на черни петна съвсем близо до вратата. Знаели какво означава тази змия - дедите им били дошли да ги посетят. Змията изчезвала и се появявала, като променяла цвета си и ставала все по-голяма. Всички били ужасени.

Евангелизаторът им обяснил, че само Бог може да им помогне. Прочел им библейската история за змията, която измамила Ева в Едемската градина и им обяснил, че Бог е по-силен от Сатана и че вече го е победил. Онова, от което се нуждаели, била вярата в Бога.

Семейството въздъхнало облекчено и поискало евангелизаторът да се моли за тях. Коленичили заедно и се помолили Бог да вземе нещата в свои ръце.

По време на последното събрание Джъстина дала своето свидетелство. "Бяхме тормозени и заплашвани от демони, но когато пастор Тембе се помоли, Бог ги изгони и те повече не се върнаха. Живеехме в тъмнина и страх, а сега живеем в Божията светлина.


* Хедър Тредо събира средства за 4000 сираци болни от СПИН в Лесото, които ще бъдат лекувани от адвентната болница Малути в Лесото. Свазиленд и Лесото са малки държави в Южна Африка.

Свързан урок >>