"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

„Свободен зад решетките”
Хайдемари Клингеберг

Волфганг бил преуспяващ банкер. След време парите и успехът станали по-важни за него отколкото семейството и приятелите. Просто не можел да се насити на материалните придобивки.

Насън видял два пътя – единият изпълнен с богатства, но стигащ до мрачна долина, а другият – път на служене, водещ към светло място. Той избрал богатствата и тъмнината. Искал да върви по пътя на материалното, независимо докъде би го отвел.

След шест месеца Волфганг бил арестувал и осъден за присвояване. Попаднал в затвора. Докато бил зад решетките, изпитал съжаление към себе си и съжаление за това, че са го хванали. Прехвърлили го в друг затвор, където се срещнал с пастор, когото познавал от няколко години. Двамата прекарали много часове в разговори за живота и за религията. Започнал да участва в религиозните служби в затвора, включително и дискусионни групи и библейски часове. Малко по малко се приближавал до Бога.

Веднъж, докато четял вестник, попаднал на обява за библейски курс и веднага се записал. Когато уроците пристигали, той ги изучавал съвсем старателно. Благодарение на библейския курс Волфганг се запознал с библейския преподавател Фридхелм. Задавал много въпроси за Библията по най-различни въпроси и Фридхелм му отговарял. Пътуването на Волфганг към Бога започнало да се ускорява.

Отново го преместили в друг затвор, където изпаднал в депресия. Една вечер, докато се борел с отчаянието, се помолил: „Господи Исусе, моля те, поеми живота ми. Предавам го на тебе.” Незабавно почувствал колко страшни са греховете си и какви беди е навлякъл на себе си, на семейството си и на измамените от него хора. Плакал дълго и горчиво. Тогава отворил Библията си и намерил текста от Йеремия 30 гл., където прочел: „Защото Аз съм с тебе, казва Господ, за да те избавя… обаче, не искам да [те] довърша, а ще те накажа с мярка, тъй като не мога да те изкарам съвсем невинен” (ст. 11).

Почувствал такъв мир, какъвто никога преди не бил преживявал, и разбрал, че Бог е отговорил на молитвата му и е заменил отчаянието с упование и надежда в Исус. Започнал да прекарва часове с Бога в четене на Библията, молитва и поклонение. Желанията и целите в живота му се променили напълно. „Толкова съм щастлив и благодарен, защото дори в затвора съм свободен в Христос.”

Волфганг бил кръстен и се сприятелил с нови приятели в Христос. Изоставил стария си начин на живот и приел новия живот в Христос. Благодарен е, че открил Христос благодарение на библейския кореспондентен курс „Гласът на надеждата”, който се финансира отчасти от вашите мисионски дарения. Благодарим ви за това, че помогнахте на още един затворник на греха да намери свобода в Христос.


* Хайдемари Клингеберг работи в „Гласът на надеждата” – адвентна медия, разположена в Дармщат, Германия.

Свързан урок >>

Created by ULimited®