"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на прощението
Мийнал Тирупдуванам

Израснах в традиционен индийски дом и се ожених на 15 години. Вече имахме три деца, когато съпругът ми реши да намери работа в чужбина. Каза, че само за месец би могъл да печели повече отколкото в Индия за цяла година и аз се съгласих. Той обаче остана на работа в чужбина цели 12 месеца и нито веднъж не ни изпрати пари. Изпитвах големи затруднения да изхранвам децата. Тогава научих, че съпругът ми прахосва парите си за хазарт, пиене и разгулен живот.

Посетих всички храмове в областта, като молех боговете да върнат съпруга ми у дома, но нищо не се случи. Изпитвах голяма мъка, когато наблюдавах как децата ми гладуват. Те ходеха на училище и работеха много, но парите пак не стигаха.

Преместих се в по-голям град, където заплатите бяха по-високи. Таксите за училище на децата се увеличиха, а освен тях се нуждаеха от учебния пособия и учебници. След години на тежък живот децата ми завършиха образованието си и се ожениха. Най-накрая животът ми стана малко по-лек.

Веднъж научих, че съпругът ми се е върнал в Индия и живее в предишния ми град. Хората там знаеха къде се намирам, но той не желаеше да ме потърси. Посетих го в дома му и му предложих пари, за да се върне у дома и да се свърже със семейството си. Той се премести вкъщи, но продължи да пие много и да работи малко.

Група миряни проведоха евангелизаторски събрания близо до дома ми и аз реших да ги посетя. Бях силно впечатлена от вестта и от любовта, която видях в очите на младото семейство, което ги провеждаше.

Съпругът ми не желаеше да ходя на тези събрания и дори скри библията ми. Това ме смути, но се научих да бъда търпелива към него въпреки критичното му отношение.

Започнах да ходя в адвентната църква, но реших да изчакам с кръщението, докато съпругът ми е готов. Каза ми, че някой ден би могъл да стане адвентист, но би било добре аз да не чакам. Затова се кръстих.

Знам, че съпругът ми наблюдава живота ми и забелязва промяната, която Исус е извършил. Той спря да пие и да дъвче бетел. Понякога дори идва на църква заедно с мене. Съседите ми казват, че след като съм станала християнка вече съм по-любезна и добра.

Благодаря на Бога за това, че ми даде ново сърце, което може да обича съпруга ми и да споделя вярата си с другите.


* Мийнал Тирупдуванам живее близо до Мадурай, Индия.

Свързан урок >>

Created by ULimited®